Početna Sport Španovićeva osvojila drugo mesto na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu

Španovićeva osvojila drugo mesto na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu

0

ivanaspanovic

Rekordnim skokom od 7,07 m, reprezentativka Srbije u atletici Ivana Španović osvojila je drugo mesto na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu. Pobedila je Amerikanka Britni Ris, skokom dugim 7,22m, a bronza je pripala Britanki Loren Ugen za skok od 6,93 metara.

Španović je odlično počela takmčenje i sa skokom od sedam metara iz prve serije, bila je najbolja posle prva tri skoka, kada je otpalo osam takmičarki.

U četvrtoj i petoj seriji skakalo je osam najboljih i u petom pokušaju Ivana je skočila 7,07 metara, što je deveti rezultat svih vremena u dvorani. Druga je u tom trenutku bila svetska šampionka Amerikanka Britni Ris sa preskočenih sedam metara. Poslednju, šestu seriju skakale su samo četiri najuspešnije i tada je zablistala Ris, koja je preskočila 7,22 metra, što Španović u poslednjem pokušaju nije mogla da nadmaši.

Za Ivanu Španović ovo je šesta medalja sa svetskih i evropskih šamionata. Prošle godine je bila prvakinja Evrope u dvorani, 2014. je na šampionatu Evrope na otvorenom bila druga, a bronzane medalje je osvajala na svetskom prvenstvu na otvorenom 2013, svetskom prvenstvu u dvorani 2014. i na svetskom prvenstvu na otvorenom prošle godine.

Inače, do sada je rekord Španovićeve bio 7,02 na otvorenom, odnosno 6,98 metara u dvorani.

Autor: 021.rs