Početna Sport Srbija večeras protiv Norveške u Novom Sadu

Srbija večeras protiv Norveške u Novom Sadu

0

Rukometaši Srbije u Novom Sadu dočekuju selekciju Norveške u okviru trećeg kola Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Meč je na programu od 18 časova.

Rukometaši Srbije su trijumfovali u prva dva meča protiv Finske i Slovačke čime su ostvarili maksimalan broj bodova u dosadašnjem delu takmičenja.

Duel protiv Norveške u trećem kolu kvalifikacija Srbija igra protiv najtežeg protivnika u grupi, selekcije Norveške. Revanš utakmica je na programu u Bergenu u nedelju od 16 časova i 45 minuta.

Po svemu sudeći, naredne dve utakmice Srbije i Norveške odlučiće najboljeg u Grupi 2. Premda će i drugoplasirana selekcija izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

Šampionat Starog kontinenta održava se 2024. godine u Nemačkoj, od 10. do 28. januara.

Prilika za revanš sa Svetskog prvenstva

Srbija će imati prilike da se revanšira reprezentaciji Norveške za nedavni poraz na Svetskom prvenstvu.

Naime, skandinavska selekcija je porazila “orlove” u utakmici koja je odlučila o četvrfinalu šampionata sveta. Na toj utakmici Srbija je vodila do 40 minuta, a onda su Norvežani napravili preokret i na kraju trijumfalno okončali meč.

U timu Srbije neće biti povređeni Petar Đorđić i Vladimir Cupara, a Norvežani dolaze u najjačem sastavu.

Meč u novosadskom SPENS-u pre početka utakmice nosi epitet rukometnog spektakla, jer ne postoji rezultatski pritisak, budući da je izvesno da će obe selekcije igrati na sledećem šampionatu Evrope.

Selektor Srbije Antonio Đirona je na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Norveške istakao da je cilj “orlova” da završe na prvom mestu u grupi i da zabeleže dve pobede.

Srednji bek selekcije Srbije Lazar Kukić rekao je da ekipa ima veliku želju da pobedi u naredne dve utakmice.

“Imamo veliku želju da pobedimo ova dva meča i da imamo mogućnost da budemo prvi u grupi. Daćemo sve od sebe i sigurni smo da ćemo imati veliku podršku u Novom Sadu. Tako je bilo kada smo igrali prošli put, ali i podsetio bih na pre nekoliko godina protiv Švajcarske”, zaključio je Kukić.

Direktan plasman na finalni turnir obezbedili su domaćin Nemačka i tri najbolja tima sa prethodnog šampionata Španija, Švedska i Danska.

Grupa 2

1. Srbija 4

2. Norveška 4

3. Slovačka 0

4. Finska 0

Izvor: RTV.rs, RTS.rs
Foto: RSS