Početna Sport Srpski basketaši trijumfovali na turniru u Novom Sadu

Srpski basketaši trijumfovali na turniru u Novom Sadu

0

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 osvojila je prvo mesto na međunarodnom turniru, koji je proteklog vikenda održan u Novom Sadu.

Srpska selekcija u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Aleksa Ratkov u finalu je slavila protiv Austrije rezultatom 21:11, a za najkorisnijeg igrača proglašen je Vasić.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je završnici turnira. On je uručio pehar za drugo mesto ekipi Austrije.

“Ponosni smo što je Novi Sad, kao grad u kojem žive i treniraju neki od najboljih svetskih basketaša bio domaćin i ovog turnira na kojem su se takmičile svetske ekipe. Selekciju Srbije, dvostrukog evropskog i četvorostrukog svetskog prvaka, predstavljale su dve ekipe i ovom prilikom želim da čestitam timu Srbija 2, koja je opravdala titulu šampiona i da im poželim da se u najboljem svetlu predstave i na Olimpijskim igrama”, izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

U okviru dvodnevnog Turnira u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije, koji je održan u maloj sali SPC “Vojvodina” takmičile su se dve ekipe reprezentacije Srbije, kao i nacionalni timovi Hrvatske, Rusije, Belgije, Austrije, Holandije, Turske, Nemačke, Katara, Češke i Francuske.

Zbog problema sa poštovanjem svih epidemioloških mera učešće je morala da otkaže reprezentacija Slovenije.

Njeno mesto zauzeo je još jedan tim Srbije, za koji su nastupali: Stefan Stojačić, Marko Savić, Maksim Kovačević, i Marko Dugošija, koji je osvojio peto mesto.

Basket 3×3 će debitovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, a reprezentacija Srbije svrstava se među favorite za osvajanje jedne od medalja.

Izvor: Tanjug. RTV
Foto: Grad Novi Sad