Početna Sport Stefanović i Petrov prvaci Srbije

Stefanović i Petrov prvaci Srbije

0

Drugog dana Prvenstva Srbije u streljaštvu koje se održava u Novom Sadu podeljene su medalje u tri discipline, a našim najboljim strelcima to je bila generalna proba pred Evropski šampionat koji za sedam dana počinje u Bakuu.

Reprezentativci Milutin Stefanović i Duško Petrov novi su šampioni Srbije, u gađanju malokalibarskom puškom u trostavu, odnosno malokalibarskim pištoljem. U ležećem stavu, najbolji rezultat imala je reprezentativka Novog Beograda, Dragana Todorović.

Stefanović je dominirao tokom kvalifikacija i kasnije u finalu, ostavivši iza sebe kolegu iz reprezentacije Milenka Sebića i juniorskog reprezentativca i klupskog druga iz kragujevačkog kluba “Čika Mata”, Stevana Jovanovića.

U finalu discipline malokalibarski pištolj, očekivano je viđena borba reprezentativaca za prvo mesto, a po prvi put, iskusnije Mikeca i Grgića, iznenadio je Duško Petrov.

Danas su na programu dve discipline puškom – ženski trostav i ležeći stav u muškoj konkurenciji.

Kruna sezone malokalibarskim oružjem je šampionat starog kontinenta koji sledećeg vikenda počinje u Bakuu. Osim za evropske, pojedinačne i ekipne medalje, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, naši najmlađi strelci pokušaće da izbore i vize za Olimpijske igre mladih koje se sledeće godine održavaju u Argentini.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay