Početna Sport Stiglo pojačanje iz Zvezde u Vojvodinu

Stiglo pojačanje iz Zvezde u Vojvodinu

0

Fudbalski klub Vojvodina juče je zvanično predstavio Veljka Simića. Bivši igrač Crvene zvezde potpisao je ugovor sa Starom damom do juna 2023. godine biće veliko pojačanje za tim Nenada Lalatovića u nastavku sezone.

Ovaj dvadesetpetogodišnjak rođen je u Lazarevcu 17. februara 1995. godine, ponikao je u omladinskoj školi Crvene zvezde, ali je do šanse u prvom timu došao zaobilaznim putem.

Srpski fudbal je privremeno napustio još 2013. godine kada je prešao u švajcarski Bazel. Kasnije je išao na pozajmice u slovenački Domžale i švajcarski Vintertur, iz kog se vratio u Srbiju, u Zemun u zimu 2018. godine. Član Crvene zvezde bio je od leta 2018. do ove zime, kada je zadužio dres novosadske Stare dame.

Predsednik Samardžić poželeo je dobrodošlicu novom članu ekipe.

– Danas smo na temi koju najviše volite, to je prelazni rok. Mi u klubu smo zadovoljni kako ja ovaj proces kod nas krenuo. Danas je pred nama naš novi igrač Veljko Simić. Ne bih o njemu ja mnogo pričao, on je o sebi lepe priče ispričao igrajući fudbal. Želeo bih samo da mu poželim dobrodošlicu da ga pozdravim u ime svih nas, da se u našem gradu i klubu oseća kao kod kuće i da što pre počnemo zajedno da se radujemo – rekao je predsednik Samardžić.

Sportski direktor Milan Kosanović istakao je značaj Simićevog transfera.

– Veljko Simić je dobro poznat domaćoj javnosti, igrač dokazanih kvaliteta. Trudili smo se da prvo pojačanje u ovom prelaznom roku baš bude on, da pokažemo u kom pravcu razmišlja buduća Vojvodina. Veljko je igrač sjajnih motoričkih spospbonosti, izražnih kvaliteta, sigurno da će pomoći našem timu. U razgovoru sa trenerom Nenadom Lalatovićem, koji ga je želeo u svom timu, zajedno smo došli do zaključka da nam je neophodan i uradili smo sve što je do nas. Ispostavilo se da je Simić prva zvezda ovog prelaznog Vojvodine. Pred njime je dokazivanje, a ja mu želim da kroz igre u Vojvodini ponovo zasluži poziv reprezentacije, pošto je bio oslonoac u svim mlađim kategorijama. Mislim da će u budućnosti igrama u Vojvodini pokazati da mu je ponovo mesto u reprezentaciji i da će samim tim biti naše veliko pojačanje. Što se tiče njegovih daljih aktivnosti, on će obaviti prvi trening sa ekipom, sutra putuje sa nama na pripreme u Tursku – istakao je sportski direktor Milan Kosanović.

Veljko Simić takođe nije krio oduševljenje nakon potpisa za Vojvodinu.

– Dobar dan svima, želeo bih najpre da se zahvalim na toploj dobrodošlici. Velika mi je čast što sam postao novi član Vojvodine. Uzbuđen sam zbog novog izazova u karijeri. Od danas sam maksimalno posvećen da pomognem Vojvodini u ostvarenju svih zajedničkih ciljeva – rekao je Simić.

Neizbežno je bilo i pitanje o direktnom dolasku iz Crvene zvezde u Vojvodinu, a sportski direktor Kosanović je otkrio koliko je bila presudna njegova želja da zaigra za Staru damu.

– Veljko je igrač koji se odrekao određenih primanja koja je imao u Zvezdi da bi došao u Vojvodinu, da bi kroz svoje igre napravio dobar iskorak. Samim tim je pokazao koliko ceni Vojvodinu, jer mnogi se ne bi odrekli svega što je on da bi došao u Vojvodinu.

Simić je dodao da je ovo veliki korak u njegovoj karijeri.

– Ne slažem se da je dolazak u Vojvodinu korak unazad u mojoj karijeri. Vojvodina je jedan od naših najvećih klubova, sa bogatom istorijom. Smatram da je ovo odlična prilika za mene i dobra odskočna daska za dalje – istakao je Simić.

Milan Kosanović se takođe osvrnuo na dalje aktivnosti Vojvodine u nastavku prelaznog roka.

– Na prethodnoj konferenciji već smo najavili mogućnost odlazaka mlađih igrača, a konkretno možemo da potvrdimo da će od danas Ognjen Đuričin postati novi član Radničkog iz Niša. Postigli smo dogovor koji zadovoljava sve strane, a zahvaljujemo se Đuričinu za sve što je uradio u dresu Vojvodine. U nekoj daljoj projekciji Vojvodine, ovim smo oslobodili prostor za napredak nekim mlađim igračima koji će biti budućnost našeg kluba. Takođe, Đorđe Pantelić ide na pozajmicu u Inđiju, gde će i dalje kao pozajmljeni igrač ostati Nešković. Praktično, 29 igrača putuje u Tursku, 25 igrača i četiri golmana. Čekamo još rezultate testova na virus Kovid-19, kada ćemo kompletirati čitav spisak putnika – ističe Kosanović.

Izvor: NSuzivo.rs
Foto: FK Vojvodina