Početna Sport Stolica podneo ostavku

Stolica podneo ostavku

0

Šef stručnog štaba FK Vojvodina Ilija Stolica podneo je ostavku na tu funkciju.

Stolica je ostavku podneo posle tri meseca koje je proveo na klupi Novosađana. On je čak šesti trener koji je napustio klupu Vojvodine u sezoni 2017/2018. Pre njega su to učinili Dragan Ivanović, Aleksandar Veselinović, Radoslav Batak, Nenad Vanić i Vladimir Buač.

Dosadašnji šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica danas je neočekivano podneo ostavku na tu funkciju, a u svom obrazloženju, sada već bivši trener Vojvodine istakao je da se na ovaj korak odlučio zbog toga što nije osećao podršku od pojedinih struktura kluba, kao i dolaska navijača na trening pred sutrašnju utakmicu protiv Rada“, saopštio je FK Vojvodina.

Stolica je vodio novosadski tim u osam takmičarskih utakmica, pri čemu je ostvario dve pobede, dva remija i četiri poraza.

Svoju ostavku obrazložio je u pismu, u kom navodi da ne može da radi u sredini koja nije ujedinjena, već je, kako je napisao, sasvim podeljena. U pismu objašnjava i da je želeo da klub izvuče iz velike krize, te da se napravi evropska Vojvodina. Međutim, za ovog trenera kap koja je prelila čašu je bio dolazak grupe navijača na poslednji trening, kada su tražili razgovor sa igračima.

Stvari nisu tekle brzinom kojom bih ja želeo i to sam mogao da razumem i tolerišem, ali nisam mogao da dozvolim da pojedine grupe ljudi vređaju dostojanstvo igrača i sporta. Inače, imali smo velike opstrukcije od jedne grupe navijača Vojvodine, koji su bili instruisani da potkopavaju sve što smo naumili da učinimo, kako bi ostvarili neke svoje interese. A većina navijača koji su iskreni prema Vojvodini, shvatili su šta smo želeli da uradimo za prosperitet kluba“, naveo je Stolica.

On je ukazao i na to da je imao dobru saradnju i podršku uprave kluba. Ipak, ističe da je preovladao lični interes pojedinaca, “kako bi Vojvodina otišla u pravcu u kojem nismo želeli da ide”.

U takvim okolnostima shvatio sam da nije dobro da nastavimo saradnju, jer bi klub trpeo. A Vojvodina je veća od svih nas. Imao sam podršku velike većine sportske javnosti iz Novog Sada, koja je bila presrećna zbog načina na koji je klub ponovo počeo da daje impulse. Rezultati sve to negde nisu ispratili, iz objektivnih ili drugih razloga koji nisu vredni pomena ovde. Bili smo svesni da je taj period tranzicije kluba težak, mukotrpan i da je za sve potrebno vreme. Međutim, nekim drugim sferama to nije bilo po volji. Osetio sam se kao balast klubu i fudbalerima. Ja ne želim da budem ta vrsta opterećenja i zato sam se i odlučio na ovaj korak“, zaključio je Stolica.

On se zahvalio na saradnji svim saradnicima i igračima, koji su “pokazali veliku odgovornost, profesionalizam i požrtvovanje”.

Vojvodina danas na “Karađorđu” dočekuje Rad u poslednjem kolu pred početak plej-ofa domaćeg šampionata, a još uvek nije poznato ko će sa klupe predvoditi Novosađane.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić