Početna Sport Stonoteniserke Novog Sada bez četvrtfinala Lige šampiona

Stonoteniserke Novog Sada bez četvrtfinala Lige šampiona

0

Stonoteniserke Novog Sada nisu uspele da se plasiraju u četvrtfinale Lige šampiona. Srpske šampionke zabeležile su pobedu, uz dva poraza i tako zauzele treće mesto u B grupi usled čega će takmičenje nastaviti u osmini finala Lige Evropa.

Novi Sad je nakon poraza od češkog Hodonjina sa 3:1, a pobede istim rezultatom nad španskim prvakom Girbau Vikom, igrao odlučujući meč sa domaćinom i bivšim prvakom, Mecom.

Prve partije bile su presudne gde su svoje šanse propustile kapitenka Tijana Jokić protiv Rumunke Diakonu, odnosno Aneta Maksuti sa Egipćankom Mešref, obe sa po 3:1 u setovima. Trener Slobodan Stojanov ubacio je u igru i 18-godišnju Reku Bezeg koja nije ima prevelikih šansi protiv Ruskinje Tajlakove – 0:3.

“Mislim da smo dobro predstavljali našu zemlju. Biti medju 16 najboljih, u ovakvom društvu je sjajno, a nositi se sa svima, sigurno je fantastično. Pobedili smo prvaka Španije za kogaigraju dve Azijatkinje. Ozbiljno smo namučili Hodonjin, a ostaje jedino žal što bar jednu partiju nismo uzeli protiv Francuza, a imali smo prilike i tad bi možda sve bilo još neizvesnije. Podsećam da smo i najmladji sastav u Evropi i jedini bez strankinje. Nastavljamo u Ligi Evrope u kojoj smo aktuelni polufinalisti i idemo da što više doguramo”, poručio je Stojanov.

One su poražene u trećem kolu B grupe od domaćina Meca sa 3:0. Prethodno su savladale španskog prvaka Girbau Vik sa 3:1, uz poraz od češkog Hodonjina usled čega su zauzele treće mesto u grupi. Srpske šampionke nastavljaju takmičenje u osmini finala Lige Evropa narednog meseca.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay