Početna Sport Stonoteniserke Novog Sada nadomak četvrtfinala Lige šampiona

Stonoteniserke Novog Sada nadomak četvrtfinala Lige šampiona

0

Stonoteniserke Novog Sada pobedom nad češkim prvakom Hodonjinom 3:0 napravile su veliki korak ka četvrtfinalu Lige šampiona.

Nekoliko stotina navijača u stonoteniskoj sali SPENS-a sa nestrpljenjem je čekalo drugi meč igračica Novog Sada u TOP12 fazi elitnog takmičenja. Ekipa Hodonjina stigla je u nekompletnom sastavu, bez Japanke Mori i Poljakinje Partike, pa su igračice našeg šampiona neočekivano dobile ulogu favorita koju su bez većih problema i opravdale.

U prvom meču, Ana Marija Erdelji iskusno je odigrala protiv Markete Ševčikove i nije joj prepustila ni set.

Drugi duel doneo je odličnu igru u nadmetanju Anete Maksuti i Karine Grofove. Čehinja je iskoristila pad koncetracije Maksuti u drugom setu, ali je u nastavku, aktuelna prvakinja Srbije uz obilje lepih poena upisala trijumf 3:1.

Treći poen svojoj ekipi u debiju pred novosadskom publikom i konačan trijumf donela je Ji Lok Lam protiv mlade Ane Klempererove. Igračica iz Hong Konga predstavila se u dobrom svetlu i nema sumnje da će biti pojačanje za Novi Sad u nastavku takmičenja.

Već u četvrtak, stonoteniserke Novog Sada dočekuju francuski Mec u trećem kolu TOP12 faze Lige šampiona. Bivši prvak Evrope u prvom kolu bio je ubedljiv protiv Novosađanki, pa će našem prvaku presudan biti revanš meč sa Hodonjinom, 1. decembra.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay