Početna Sport Stonoteniserke Novog Sada pripremaju se za novu sezonu

Stonoteniserke Novog Sada pripremaju se za novu sezonu

0

Stonoteniserke Novog Sada pre manje od mesec dana osvojile su petu šampionsku titulu, a sa puno motiva već se pripremaju za novu sezonu, iako termini takmičenja zbog pandemije koronavirusa još uvek nisu poznati.

Nove – stare šampionke Srbije nisu imale puno vremena za proslavu titule. Krajem juna u finalu plej-ofa bile su bolje od niške ekipe Josip Kolumbo, a već sredinom jula slika na treningu govori u prilog tome da će stonoteniserke Novog Sada spremno dočekati početak nove sezone i nadmetanja na domaćoj i međunarodnoj sceni, kada se za to steknu uslovi.

Reprezentativka Izabela Lupulesku napustila je Novi Sad i nastaviće karijeru u Nemačkoj, ali će šampionska ekipa dobiti na kvalitetu povratkom Sabine Šurjan i Anete Maksuti, kao i dolaskom iskusne Rumunke Aline Zaharije.

Rezultatski, ali i organizaciono, Novi Sad iz godine u godinu dokazuje da je pravi primer kluba u kojem je uspostavljen dobar sistem. S tim u vezi, Evropska stonoteniska unija odlučila je da treći put našem šampionu poveri organizaciju turnira Lige Evrope.

Članice Novog Sada od jeseni će se takmičiti i za reprezentaciju, a formu će tempirati za Evropsko pojedinačno prvenstvo, čiji bi domaćin u septembru trebalo da bude Varšava.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay