Početna Sport Stonoteniserke Novog Sada pripremaju se za novu sezonu

Stonoteniserke Novog Sada pripremaju se za novu sezonu

Stonoteniserke Novog Sada pre manje od mesec dana osvojile su petu šampionsku titulu, a sa puno motiva već se pripremaju za novu sezonu, iako termini takmičenja zbog pandemije koronavirusa još uvek nisu poznati.

Nove – stare šampionke Srbije nisu imale puno vremena za proslavu titule. Krajem juna u finalu plej-ofa bile su bolje od niške ekipe Josip Kolumbo, a već sredinom jula slika na treningu govori u prilog tome da će stonoteniserke Novog Sada spremno dočekati početak nove sezone i nadmetanja na domaćoj i međunarodnoj sceni, kada se za to steknu uslovi.

Reprezentativka Izabela Lupulesku napustila je Novi Sad i nastaviće karijeru u Nemačkoj, ali će šampionska ekipa dobiti na kvalitetu povratkom Sabine Šurjan i Anete Maksuti, kao i dolaskom iskusne Rumunke Aline Zaharije.

Rezultatski, ali i organizaciono, Novi Sad iz godine u godinu dokazuje da je pravi primer kluba u kojem je uspostavljen dobar sistem. S tim u vezi, Evropska stonoteniska unija odlučila je da treći put našem šampionu poveri organizaciju turnira Lige Evrope.

Članice Novog Sada od jeseni će se takmičiti i za reprezentaciju, a formu će tempirati za Evropsko pojedinačno prvenstvo, čiji bi domaćin u septembru trebalo da bude Varšava.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay