Početna Sport Stonoteniserke Novog Sada u četvrtfinalu Kupa Evrope

Stonoteniserke Novog Sada u četvrtfinalu Kupa Evrope

0

Istorijski rezultat stonoteniserke Novog Sada ostvarile su ubedljivom pobedom nad italijanskom ekipom Norbelo sa 3:0 i prvi put su se našle među 8 najboljih ekipa, u drugom po kvalitetu evrotakmičenju.

Uloga domaćina završnog turnira bila je odlična motivacija za izabranice Slobodana Stojanova. Od prvog meča u maloj sali SPENS-a, Novosađanke su bile sjajne protiv iskusnih igračica u italijanskoj ekipi.

Aneta Maksuti ponovila je odličnu igru iz jučerašnjeg duela sa Lilom i sa 3:0 savladala grčku reprezentativku Kristinu Toliu, da bi potom Rumunka, Alina Zaharija, napravila veliki preokret i posle 5 setova bila bolja od Kjare Kolantoni.

I u trećem duelu videli smo veliku borbu. Kapiten Novog Sada, Tijana Jokić, imala je set i 4 poena zaostatka protiv mađarske veteranke, 51-godišnje, Kristine Nađ, da potom zaigrala sjajno i nakon što je drugi set dobila na razliku 17:15, više nije bilo dileme da li će uspeti da donese odlučujući poen svojoj ekipi.

Grupna faza Kupa Evrope završila se u petak.

Treba istaći da su samim plasmanom u četvtfinale Kupa Evrope, šampionke Srbije obezbedile pravo nastupa u Ligi šampiona, naredne sezone.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay