Početna Sport Stonoteniserke Novog Sada u Francuskoj startuju u Ligi šampiona

Stonoteniserke Novog Sada u Francuskoj startuju u Ligi šampiona

0

Stonoteniserke Novog Sada, šestostruke šampionke Srbije, prvi put takmičiće se u Ligi šampiona, među 16 najboljih ekipa kontinenta. Novosađanke su svrstane u grupu B gde je nosilac francuski Mec, nekadašnji evropski prvak. Iz drugog šešira došao je španski Girbau od koga je Novi Sad eliminisan 2018. godine u osmini finala Kupa Evrope, a iz trećeg češki Hodonjin koga je upravo srpski šampion savladao minule sezone na putu do polufinala Kupa Evrope čime je izborio ovosezonsku Ligu šampiona.

Protivnici su nam dobro poznati. Svi imaju najmanje jednu igračicu iz Azije, pored različitih reprezentativki iz evropskih država. Sve su to sastavi vrhunskog kvaliteta. Međutim, ja verujem u moj tim i u rukovodstvo kluba koje nam je omogućilo inostrana pojačanja za ovakvo evropsko iskušenje. Mec je favorit, a protiv Španjolki i Čehinja verujem da možemo da se borimo za drugo mesto u grupi i prolaz u Top 8 – kaže Slobodan Stojanov koji je potvrdio da se Novi Sad pojačao za elitno takmičenje.

– Naša bivša reprezentativka i poslednja osvajačica seniorske evropske medalje Anamaria Erdelji biće značajno pojačanje za nas zbog njenog iskustva u ovakvim takmičenjima. Sa Kineskinjom Lam smo na stalnoj vezi i postoje realne šanse da dođe iz Hong Konga u Srbiju nedelju dana pre našeg odlaska u Mec gde će debitovati za nas. Uz domaće igračice kao što su Aneta Maksuti i Tijana Jokić, Novi Sad sigurno nikom u Ligi šampiona nećemo biti lak zalogaj – ističe Stojanov.

Grupna faza Lige šampiona, odnosno B grupa u kojoj je Novi Sad, igraće se od 4. do 7. novembra u francuskom Mecu.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay