Početna Sport Susret gradskih rivala, “Vojvodina” dočekuje “Proleter”

Susret gradskih rivala, “Vojvodina” dočekuje “Proleter”

0

Fudbaleri “Vojvodine” dočekaće danas, 13. aprila, gradskog rivala FK “Proleter,” u prvom kolu plej-ofa Superlige.

Zahvaljujući pobedama u prethodna tri prvenstvena kola, crveno-beli su uspeli da se plasiraju u plej-of i sada žele da u istom ritmu nastave i u poslednjoj fazi prvenstva.

Šef stručnog štaba “Vojvodine” Radovan Krivokapić veruje da će crveno-beli i ovoga puta ostvariti dobar rezultat i kaže da očekuje dobar meč na “Karađorđu”.

– Pred nama je jedan derbi, a takvi mečevi sa sobom uvek donose neizvesnost, bez obzira na to o kakvom tipu derbija se radi i bez obzira na to da li se igra u najnižem ili najvišem rangu takmičenja. Očekujem dobru utakmicu na “Karađorđu” i voleo bih da, nakon blage euforije koja nas je zahvatila posle meča sa “Partizanom”, sada svi budemo skoncentrisani na ovu utakmicu, jer svim srcem želimo da nastavimo seriju koju smo započeli i sve ćemo učiniti da dođemo do pobede – poručuje Krivokapić.

Što se tiče igračkog kadra, “Voša” i dalje ima iste probleme. Deo igrača je povređen, dok će Graovac, koji nije nastupio u prošlom kolu zbog kartona, sada biti u timu.

U derbiju protiv “Partizana”, priliku da zaigra dobilo je čak osam igrača koji su ponikli u omladinskoj školi “Ilija Pantelić”.

– Naravno da će mladi i dalje dobijati šansu, jer sam više puta ponavljao da oni nisu tu samo zato što su mladi, već i zato što imaju kvalitet. Oni su to i pokazali, posebno Nešković i Zukić. Ima tu još dosta momaka koji će dobiti šansu, ali treba ići polako, korak po korak. Izuzetno mi je drago zbog toga što je meč protiv “Partizana” završilo osam igrača koji su ponikli u omladinskoj školi “Vojvodine” i, po mom mišljenju, to je put kojim “Vojvodina” treba da ide. Dok sam ja na ovom mestu, tako će sigurno i biti – zaključio je Krivokapić.

Utakmica između “Vojvodine” i “Proletera” igra se danas sa početkom u 19 časova. Ulaznice za meč će se prodavati po ceni od 300 dinara za zapadnu tribinu, 200 za istočnu i 100 dinara za sever.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić