Početna Sport Svetski majstori pecanja za vikend na kanalu kod Klise

Svetski majstori pecanja za vikend na kanalu kod Klise

0

fish-1331930_640

Danas i sutra se na kanalu DTD u Novom Sadu održava 6. Svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu fider tehnikom.

Takmičiće se 168 pecaroša iz 28 zemalja, koji će dva dana pecati belu ribu na kanalu u vremenu od 10 do 15 sati.

Član Upravnog odbora Svetske ribolovačke federacije Jan Fan Šendl kaže da je ovo drugo najveće prvenstvo koje je organizovano u ovoj diciplini.

– Sa 28 reprezentacija i brzim razvojem ovog vida sportskog ribolova nadam se da će naredna takmičenja biti još masovnija i popularnija. Kanal DTD je veoma lepo, izazovno, ne uvek lako, ali dobro mesto za takmičenje – poručio je Fan Šendl.

Prvi takmičari su u Novi Sad došli još prošlog vikenda, a već od ponedeljka su trenirali na kanalu i isprobavali taktiku. Favoriti za medalje su pecaroši iz Engleske, Mađarske, Holandije i Italije, a medaljom bi mogli da se okite i reprezentativci Srbije koji će biti u trenutno najjačem sastavu.

Svaki tim čini devet članova, od čega su šest ribolovci, a tri člana su u pratnji. Svaka ekipa će na samom takmičenju na vodi imati po pet ribolovaca, a rezultat će biti sabiran, što znači da se sabiraju poeni dva takmičarska dana.

Inače, u organizaciju takmičenja uključeno je čak 1.000 volontera. Svi koji bi da gledaju majstore na delu dobrodošli su na kanal DTD od prevodnice do Kaćkog mosta na stazi dužine 3,5 kilometara koja je podeljena na pet sektora.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay