Početna Sport Teretane počele sa radom: Spens i Sajmište na čekanju

Teretane počele sa radom: Spens i Sajmište na čekanju

0

Nakon više od meseca, teretane su početkom ove nedelje dobile dozvolu da otvore vrata za korisnike, ali pod posebim uslovima.

Po preporukama nadležnih, građani moraju da zakažu termin, a što se tiče higijene da bi se mogućnost zaraze svela na minimum, na ulazima mora biti postavljena dezobarijera s hlorom za dezinfekciju obuće, moraju se nositi zaštitne maske i rukavice, svako mora imati svoj peškir i nakon korišćenja sve sprave moraju se dezinfikovati.

Kada je reč o Sportskom i poslovnom centru “Vojvodina” (Spens), na osnovu Naredbe Vlade Republike Srbije o zatvaranju tržnih centara, taj objekat je zatvoren za građane od još od 21. marta, te se i dalje čeka dozvola za otvaranje, kada će verovatno i teretane u njegovom sklopu početi da rade, a isti je slučaj s otvorenim terenima u Sportskom centru “Sajmište” kojim upravlja to preduzeće. Građanima je do sada bilo zabranjeno korišćenje teretana na otvorenom, koje su bile ograđene trakama.

Kako Dnevnik saznaje, još uvek nije jasno definisano da li i njih sada građani mogu koristiti i pod kojim uslovima. Iako je Novosađane očekivala bogata sportska godina, s brojnim takmičenjima kojima je naš grad trebalo da bude domaćin, iz Grada pojašnjavaju da je još rano govoriti o takmičenjima, ali naglašavaju da će nove mere svakako uticati na organizovanje sportskih nadmetanja. Zbog toga pretpostavljaju da će mere Vlade urediti vreme organizovanja jedne od velikih manifestacija u našem gradu – Olimpijskih igara učenika Srbije, planiranih da se održe u maju.

Kako za Dnevnik objašnjavaju iz Grada, Novi Sad je u obavezi da sprovodi mere Vlade Republike Srbije, ali su nadležni spremni i očekuju dodatno popuštanje mera i njihovo konačno ukidanje, te će u skladu s tim odrediti tempo, način i mesto održavanja treninga i bavljenja sportom, kako za profesionalne sportiste, tako i za rekreativce. Nakon izbijanja pandemije koronavirusa, profesionalni sportisti i građani koji se rekreativno bave sportom dobili su uputstva od svojih trenera kako da u kućnim uslovima budu fizički aktivni i da održavaju kondiciju. Napominju da se sve mere objavljuju na sajtu Vlade i u medijima, te da će Grad putem resornih uprava u sportskih saveza blagovremeno obavestiti sportiste i građane o svim odlukama i preporukama.

Podsetimo, radi sprečavanja širenja koronavirusa još od 15. marta nije bilo dozvoljeno bavljenje sportskim aktivnostima, kako u zatvorenim objektima, poput fiskulturnih sala, hala, teretana, tako i na otvorenom prostoru, odnosno na stadionima, trim i biciklističkim stazama, teretanama na otvorenom…

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay