Početna Sport Težak poraz Vojvodine u fudbalskom derbiju

Težak poraz Vojvodine u fudbalskom derbiju

0

FK-Vojvodina-1-620x350

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od Crvene zvezde na stadionu Rajko Mitić 3:0 (2:0) u derbi meču 18. kola Jelen Superlige.

Šampion Srbije je ovom pobedom upisao 39 bod i ponovo smanjio zaostatak za liderom Partizanom na četiri boda, koji je nešto ranije slavio protiv Donjeg Srema.

Zvezda je povela već u petom minutu, kada je Džošua Parker praktično ‘ukrao’ gol Aleksandru Kataiu, a čini se da se tom prilikom aktivirao iz ofsajda. Reprezentativac Antigve i Barbude je pola časa kasnije duplirao prednost svog tima.

Prilikom drugog pogotka asistent je bio Saša Stojanović, a Voša je nekoliko napada ranije imala prilike da stigne i do izjednačenja. Crveno-beli su sa dva pogotka prednosti otišli na odmor, da bi sva pitanja oko pobednika rešio mlađani Luka Jović, svojim prvencem na ‘Rajku Mitiću, posle sedam minuta igre u nastavku.

Osim dvostrukog strelca Parkera i agilnih Mihaila Ristića i Darka Lazovića, najbolji meč od dolaska u Crvenu zvezdu odigrao je Aleksandar Katai – upisavši asistencije kod prvog i poslednjeg gola, a malo mu je nedostajalo i da se upiše u strelce.

Vojvodina je ostala četvrta na tabeli sa 33 osvojena boda. Vojvodina sledećeg vikenda u Novom Sadu dočekuje Jagodinu, a Zvezda gostuje Spartaku u Subotici.

Izvor: b92
Foto: Tanjug