Početna Sport Titula za Novosađane: Sa novim članom osvojen tron u Segedinu

Titula za Novosađane: Sa novim članom osvojen tron u Segedinu

0

IMG_4989

Najbolji basketaši sveta, članovi ekipe “Novi Sad Al Wahda 3×3”, osvojili su titulu na B33 turniru u Segedinu, pobedivši “Džakov” u finalu sa 20-16.

Posle turnira u Amsterdamu i Pragu, gde su Novosađani zaustavljeni na pragu finala, titula u Segedinu osvojena je i pored kadrovskih problema, zbog povrede Marka Savića. Zato se igralo u sastavu Dušan Domović Bulut, Marko Ždero, Dejan Majstorović i Bojan Davidovac, koji je bio pravo osveženje i adekvatna zamena.

– Turnir je bio naporan, u četvrtfinalu smo pobedili novosadsku ekipu “Sijesta” sa 21-20, a u polufinalu smo savladali nacionalni tim Mađara. Davidovac će nastaviti da igra sa nama dok se Savić ne oporavi, drugačiji je igrač i doneo je novu dimenziju igri. Sa njim u timu bolje branimo visoke ekipe, dobro se uklopio – kaže Bulut.

Kalendar rasporeda nemilosrdan je prema ekipi, već u nedelju će biti novih izazova.

– Igraćemo na turniru u Aleksincu, već u sredu 15. juna idemo za Abu Dabi gde ćemo učestvovati na tri turnira za 10 dana. Tu nas očekuje i borba za World Tour, pa će ti mečevi uz partije u Aleksincu poslužiti za uigravanje sa novim članom – zaključio je Bulut.

Ukupno u sezoni, “Novi Sad Al Wahda” će imati 22 turnira u pet meseci, a pored FIBA World Toura, igraće se Evropsko i Svetsko prvenstvo.

Autor: NsHronika.rs