Početna Sport Trener Zagorčić delimično zadovoljan prvim mečom u Budimpešti

Trener Zagorčić delimično zadovoljan prvim mečom u Budimpešti

0

zagorcic-jpg_660x330

Odigrano je prvih 90 minuta dvomeča između fudbalera MTK i Vojvodine u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ni jedan od rivala nije se pomakao s polazne tačke, bilo je 0:0. Novosađani će 9. jula imati lepu priliku da, pred svojim navijačima na “Karađorđu”, overe plasman u drugo kolo ovog takmičenja.

Mogla je ekipa iz Novog Sada već u Budimpešti da završi veći deo posla, jer je u drugom poluvremenu bila dominantnija i stvarala prilike pred golom solidnog Hegediša.

U prvih 45 minuta, treba biti objektivan i reći bolji rival je bio MTK, ali je odbrana ekipe trenera Zlatomira Zagorčića odolela atacima, u čemu je bitnu ulogu odigrao, po nama, najbolji pojedinac susreta, golman Vojvodine Srđan Žakula.

“Znali smo da nas očekuje težak posao i da ćemo morati da prolijemo puno znoja kako bismo izborili povoljan rezultat pred revanš. Susret bih podelio na dva dela: u prvom MTK je bio konkretniji, a mi smo dominirali u nastavku i stvarali šanse. U revanšu u Novom Sadu cilj nam je da pobedimo po svaku cenu i siguran sam da kvalitet za to imamo. Žao mi je što nismo uspeli da postignemo jedan gol, ali ga nismo ni primili, tako da mogu polovično da budem zadovoljan ishodom utakmice”,  rekao je Zagorčić.

Srđan Žakula nije odisao zadovoljstvom po poslednjem zvižduku arbitra Valerija iz Italije.

“Imali smo u drugom poluvremenu igru i stvarali prilike, ali nismo to krunisali postizanjem barem jednog pogotka. Nisam zadovoljan i nadam se da ćemo u Novom Sadu pružiti bolju igru i obezbediti prolazak u narednu rundu kvalifikacija za LE”, rekao je iskusni čuvar mreže.

Trener MTK Laslo Čaba bio je veoma pričljiv na konferenciji za medije, a suština onoga o čemu je govorio može se svesti u sledeće:

“Ne bih utakmicu delio na dva dela kao moj kolega Zagorčić. U prvih 45 minuta imali smo dosta šansi i morali smo da postignemo gol, a najbolju priliku da to učini imao je Varga. Možda je arbitar mogao da pokaže crveni karton Dingi u 27. minutu posle prekrašaja nad Torgeleom, ali nije to učinio i ne želim da mu stvljam zamerku zbog toga. U nastavku smo, posebno u poslednjih 20 minuta, očekivano ostali bez snage i gosti su preuzeli inicijativu i bili bolji rival. Ipak, na revanš u Novi Sad idemo s naumom da postignemo gol, ali i svesni da nam neće biti lako”.

Videlo se u okršaju na stadionu Ujpešta da je Vojvodina bolji tim i da je fizički spremnija, a njena igra dobila je na kvalitetu kada je Zagorčić u nastavku izvršio izmene. Posebno je imponovao nastup mladog Stamenića, koji je doprineo konkretnosti napada, a dobru igru pružio je i Aleksandar Stanisavljević, koji je češće ulazio s krila u sredinu i stvarao dosta problema odbrani domaćina.

“Imamo jaku klupu i svi igrači koji se na njoj nalaze spremni su da uskoče i pruže maksimum. To saznanje nam je važno pred početak pune sezone, jer će ona biti duga i naporna i dobro je to što ćemo moći da računamo na veći broj fudbalera”,  kazao je Zagorčić.

Imali su Novosađani podršku od oko 300 navijača koji su autobusima i privatnim prevozom stigli na stadion Ujpešta. Oni su tokom svih 90 minuta bodrili Ivanića i družinu i u većem delu susreta bili su glasniji od malobrojne mađarske publike (na stadionu je bilo tek oko 1.500 gledalaca).

Uz navijanje, simpatizeri crveno-belih ni u jednom momentu nisu izašli van granica sportske i fer podrške i zaslužili su najvišu ocenu.

Izvor: Dnevnik
Foto: fkdonjisrem.com