Početna Sport Tri dame na čelu Bokserskog kluba “Vojvodina”

Tri dame na čelu Bokserskog kluba “Vojvodina”

0

Na vanrednoj sednici upravnog odbora Bokserskog kluba “Vojvodina” jednoglasno je za predsednika našeg najtrofejnijeg bokserskog kolektiva imenovana Jelena Zorić, direktor Centra za socijalni rad u Novom Sadu. Njoj će u vođenju kluba pomagati takođe dve žene, potpredesdnice Milana Čomić Živković i Nada Padejski Šekerović. Ovo je prvi put da žene predvode bokerskim klubom, ne samo u našoj zemlji, nego i regionu. Posebno kada je reč o Bokserskom klubu “Vojvodina” i boksu koji u Novom Sadu datira od 1937. godine.

“Prosto sam se zaljubila u ovaj sport. Mojim izborom želimo da poručimo da je boks zaista ‘plemenita veština’ i da u njemu mogu ravnopravno da učestvuju muškarci i žene. Bokserski klub ‘Vojvodina’ ima dugu i uspešnu tradiciju. On mi je odlična potpora za poslove koji su preda mnom i novoformiranim rukovodstvom, a tiču se unapređenja uslova rada velikog broja mladih koji treniraju u klubu, radi njihovog usavršavanja i postizanja vrhunskih rezultata. Pre svega, cilj mi je da klub bude u što jačoj sprezi sa lokalnom samoupravom jer je on zaštitni znak ne samo grada Novog Sada i pokrajine, već i naše zemlje”, ističe po imenovanju nova predsednica Bokserskog kluba “Vojvodina”, Jelena Zorić.

Počasni predsednik kluba je i dalje naš proslavljeni bokser Slobodan Kačar. Trenažni proces sa više od pedeset članova kluba u muškoj i ženskoj konkurenciji i u narednom periodu radiće četiri trenera: Milan Kozomora, Jovan Ružić, Dejan Novkov i Dejan Dizdar. Takođe u klubu nastavljaju svoje aktivnosti već formirani savezi: “Savez roditelja” i “Savez veterana”.

Izvor: rtv.rs/Ljubenko Zvizdić
Foto: Ilustracija/Thinkstock Photos