Početna Sport Tri Vošina fudbalera pozvana na američku turneju reprezentacije

Tri Vošina fudbalera pozvana na američku turneju reprezentacije

0

Fudbaleri Vojvodine Aranđel Stojković, Miljan Vukadinović i Nemanja Čović nosiće dres Srbije na predstojećoj mini turneji reprezentacije Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Fudbalski savez Srbije planira da od 21. do 31. januara boravi u SAD, gde bi trebalo da odigra dva meča – protiv Dominikanske Republike i Sjedinjenih Američkih Država.

Reprezentacija će biti sastavljena od igrača iz domaćeg šampionata, a sportski direktor Vojvodine Milan Kosanović otkrio je da će tri Vošina prvotimca učestvovati na ovoj turneji. Vojvodinu će predstavljati Aranđel Stojković, Miljan Vukadinović i Nemanja Čović.

Sva tri fudbalera pružila su dobre partije u jesenjem delu sezone, Vukadinović i Čović su se, uz Bojića, istakli u napadu, dok se Stojković dosta dobro pokazao na poziciji desnog beka.

“To je pokazatelj dobrog rada kluba, oni će predstavljati Vojvodinu i nama je čast da što više igrača bude deo reprezentacije Srbije. Oni će poći sa nama u Tursku, a posle utakmice protiv Zorije, vratiće se u Srbiju i 21. januara putuju za SAD. To će napraviti male probleme za naš tim, ali je reprezentacija iznad svega i svi mi radimo u interesu toga da nacionalni tim bude što kvalitetniji i uvek ćemo biti otvoreni za saradnju”, poručio je Kosanović.

Turneja nacionalnog sastava zakazana je u momentu kada Srbija nema selektora, ali će “orlove” iz domaćeg šampionata, prema pisanju medija, predvoditi Ilija Stolica, koji je selektor omladinske reprezentacije, a ranije je vodio i Vojvodinu.

Plan je da reprezentacija u SAD otputuje 21. januara, a da 25. u Santo Domingu odigra utakmicu sa Dominikanskom Republikom. Meč sa Sjedinjenim Američkim Državama igraće se 31. januara, u Orlandu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay