Početna Sport Trijumfom nad Donjim Sremom, Voša zagarantovala četvrtu poziciju na tabeli

Trijumfom nad Donjim Sremom, Voša zagarantovala četvrtu poziciju na tabeli

0

mijat-gacinovic

Fudbaleri Vojvodine trijumfom u Pećincima protiv Donjeg Srema rezultatom 2:1 uspeli su da osvoje izuzetno važne bodove u borbi za evropske kvalifikacije. Duel u Pećincima bio je izuzetno značajan za ekipe, ali je Vojvodina uspela da stigne do bodova koji joj trenutno garantuju četvrtu poziciju na tabeli.
Golove za goste postigli su Elmir Asani u 5. i Mirko Ivanić u 32. minutu, dok je utešni pogodak za domaćina bio delo defanzivca Ivana Lakićevića. Crveno-beli su dominirali, stvarali šanse i kontrolisali igru pa Sremci mogu da budu zadovoljni što prednost nije ubedljivija
Prvi gol pao je već posle nekoliko minuta. Nakon prodora i centaršuta Vasilića, lopta je došla do Ćurka, ovaj je odložio do Asanija koji je posle lažnjaka matirao nemoćnog Belića. Nakon pola sata igre i fantastičan gol Ivanića. On je dobio loptu iz auta, povukao je par metara, šutnuo i pogodio gornji desni ugao. Uprkos inicijativi gostiju i početkom drugog dela igre, domaćin uspeva da smanji rezultat. Uputio je Stanisavljević centaršut sa desne strane, Milinković Savić je loše intervenisao, a lopta se odbila do Lakićevića koji je postigao gol. Ipak, Donji Srem do kraja meča nije stvorio ozbiljnu priliku, a Vojvodina je mogla i ubedljivije da trijumfuje.
Novosađani tri kola pre kraja zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli sa tri boda više od Novog Pazara. Donji Srem ostaje u nezgodnom položaju na dnu tabele, dok je danas i definitivno iz lige ispao kragujevački Radnički.
U narednom kolu koje je na programu već u sredu Vojvodina dočekuje Rad.
U ostalim susretima 27. kola: Partizan – Spartak 1:0, Borac – Novi Pazar 1:0, OFK Beograd – Radnički Niš 0:0, Voždovac – Napredak 1:0 i Radnički 1923 – Mladost 2:3. U nedelju igraju Rad – Jagodina i Čukarički – Crvena zvezda.

Autor: 021.rs