Početna Sport Trka kroz Srbiju startuje danas: Takmičari 3. septembra stižu na cilj u...

Trka kroz Srbiju startuje danas: Takmičari 3. septembra stižu na cilj u Novom Sadu

0

Međunarodna biciklistička “Trka kroz Srbiju”, 60. po redu, počinje danas, a cilj trke ove godine biće u Novom Sadu.

Zvanično otvaranje trke je danas u 18 časova u Istočnom Sarajevu.

Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Nebojša Jovanović objavio je i zvaničan spisak reprezentativaca koji će nastupiti u trci.

Tim Srbije će biti gotovo u kompletnom sastavu, predvođen Dušanom Rajovićem. Pored Rajovića, Jovanović je u nacionalni tim pozvao Danilovića, Klisurića, Stefanovića, Galovića, sprintera Kalabu i Đorđa Đurića.

“Očekujem medalju. Bez lažne skromnosti, mislim da možemo makar do jedne, ako ne i do dve etapne pobede i složnu, kompaktnu vožnju”, istakao je Jovanović.

Najviše se očekuje od Dušana Rajovića, koji će pored etapne pobede, pretendovati i na generalni plasman.

“Najviše očekujem od Rajovića koji se već dokazao na velikim inostranim trkama. Od ostalih vozača očekujem da rade složno, da mu pomognu i na kraju da ostvarimo naš cilj, a to je jedna etapna pobeda i medalja”, dodao je Jovanović.

Start prve etape zakazan je za 1. septembar, kada će karavan krenuti sa Jahorine, a nakon 170 pređenih kilometara cilj prve, kraljevske etape, biće na Zlatiboru.

Potom će trka ići preko Mionice, Požarevca, Zrenjanina i na kraju do Novog Sada. Dolazak biciklističkog karavana Trke kroz Srbiju u Novi Sad očekuje se 3. septembra oko 15 časova i 35 minuta.

Izvor: 021, RTS
Foto: Pixabay