Početna Sport Trkački epicentar: 7. Noćni maraton za vikend u Novom Sadu

Trkački epicentar: 7. Noćni maraton za vikend u Novom Sadu

maraton1

U Novom Sadu će se u subotu, 25. juna, održati 7. Noćni maraton. Na ovom maratonu biće preko 1500 trkača iz svih krajeva Srbije, regiona pa i mnogih dalekih zemalja, koji će odmeriti snage na jednoj od tri trke.

Svoje učešće potvrdila je većina pobednika prošlogodišnjeg Noćnog maratona među kojima su i Nora Trklja, Samanta Gilice, Tijana Odobašić, Katarina Pohlod, Mirko Erdelji, Mladen Stevanović, kao i Mihal Šulja i Goran Vendlener, osvajači medalja na nedavno održanom prvenstvu Srbije u polumaratonu.

Program počinje u 19:45 časova, a odmah posle otvaranja manifestacije u 20:00 sa stadiona FK Index startuje Mini maraton – trka za sve generacije na 7 kilometara.

Za dobro raspoloženje sa bine na Đačkom igralištu brinuće se bend “JeuNS”.

Maratonci i polumaratonci se za svoj start pripremaju za 21:45.

Posle počasnog kruga na stadionu, sa kojeg će ih ispratiti bubnjari Sambanse, svi trkači prate trasu koja ih ulicom Dr Zorana Đinđića i delom trotoara Bulevara cara Lazara koji vodi prema keju. Na obali Dunava se kejom trči do kraja šetališta kod mornarice gde je okret, a staza istim putem vraća trkače ponovo na stadion.

Maratonci treba da savladaju 6 krugova a polumaratonci 3.

Priroda staze omogućava Novosađanima i njihovim gostima da navijaju za svoje favorite bodrećii trkače duž čitavog Sunčanog keja a na tribinama na stadionu na Đačkom igralištu ima mesta za one koji žele da prate vreme prolaza i ulazak trkača u cilj.

Osim ulice Dr Zorana Đinđića, zatvaranja saobraćaja neće biti.

Autor: NsHronika.rs
Foto: Mihailo Bogdanović