Početna Sport Turnir u basketu 3×3 na Trgu slobode početkom juna

Turnir u basketu 3×3 na Trgu slobode početkom juna

0

Internacionalni turnir u basketu 3×3, „Novi Sad ultra challenger“, okupiće 16 najboljih ekipa sveta koje će se boriti za odlazak na Masters turnir u Lozani u avgustu 2022. godine.

Turnir koji organizuje basket klub Avai 3×3 biće održan na Trgu slobode 3. i 4. juna.

Ima status FIBA challenger turnira, a najbolje rangirani igrači i ekipe na FIBA 3×3 listi zaigraće na specijalno napravljenim terenima u centru grada.

Srbiju će predstavljati Ub 3×3 i Liman 3×3. Između ostalih, dolaze ekipe iz Amerike (NY Harlem, Princeton, Chichago), Letonije (Riga), Holandije (Amsterdam), Kine i Austrije.

– Mi jesmo grad basketa 3×3, a jasan pokazatelj toga su momci iz Novog Sada koji nas predstavljaju u reprezentaciji Srbije, osvajači bronzane olimpijske medalje u Tokiju 2020. Svaki deo grada ima neko mesto gde se okupljaju momci i igraju basket 3×3 i to je jedna lična karta basketa u Novom Sadu – izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvejtićanin.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić rekao je da su izuzetno počastvovani što se jedan ovakav turnir organizuje u Srbiji, s obzirom da je po jačini i kvalitetu iza master turnira najjači turnir koji FIBA dodeljuje lokalnom organizatoru.

– Sigurno da nam mnogo znači što je turnir u Novom Sadu jer najbolji basketaši dolaze iz Novog Sada – istakao je Bolić.

U centru grada, 3. i 4. juna, biće postavljen izdignuti teren na čije tribine staje 1.300 ljudi, a publika koja ne bude našla mesto na tribinama moći će da prati mečeve i sa velikih ekrana postavljenih nadomak terena.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay