Početna Sport Turska ekipa iskusnija: Vojvodina poražena od Galatasaraja

Turska ekipa iskusnija: Vojvodina poražena od Galatasaraja

0

Odbojka

Odbojkaši novosadske Vojvodine poraženi su sinoć u Istanbulu od ekipe domaćeg Galatasaraja, u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa izazivača.
Turski klub slavio je sa 3:1 u setovima – 23:25, 25:21, 25:21, 28:26, nakon 114 minuta igre.

Nedostajalo je malo sreće i iskustva odbojkašima Vojvodine NS seme da učine nešto više od osvajanja jednog seta u prvom meču četvrtfinala Kupa izazivača, u duelu s turskim Galatasarajem.

Turski predstavnik bio je za toliko iskusniji i mirniji u prelomnim trenucima, kada su se setovi lomili, ali Novosađani su pokazali da su ravnopravan rival i imaju čemu da se nadaju u revanšu za sedam dana u Novom Sadu.
Posle uvodne, izjednačene igre, uspeli su domaći da se prvi odlepe na pristojniju razliku (10:7, 14:10), ali je tajm-aut Kozića urodio plodom i odmah se Vojvodina vratila u igru dobrim potezima veoma raspoloženog Luburića (14:13). Igrali su sve bolje crveno-beli i as servisom Simića uhvatili egal i poveli (18:19) kontrom Katića. Blok Simića doneo je odlučujuće vođstvo Voši (23:21) koje je sačuvala za vođstvo u setovima, a u završnici je ponovo dobar bio Luburić.

Boljim servisima se odlepio Galatasaraj i poveo 7:3, ali se ponovo angažovao blok Vojvodine posle dobrih servisa i uhvatio izjednačenje (7:7).

Do drugog tehničkog tajm-auta ponovo su vodili domaćini, ali ništa nije obeshrabrilo crveno-bele koji su stalno hvatali priključak. Tek na 19:19 došlo je do odluke. Izblokiran je Mihajlo Stanković u kontri, pa je Rejlek povećao na +2, a greška sudije donela je tri poena viška turskom predstavniku.

Ta nepravda manifestovala se na igri crveno-belih, koji su s nekoliko grešaka u napadu pogurali protivnika do izjednačenja.

Držala se Vojvodina do 9:9 u trećem setu, a onda se Galatasaraj preko Rejleka odlepio na 12:9 i najavio dalju seriju koja se tek zaustavila tek na 18:12.

Tada je Kozić zamenio trojicu iz startne postave i odmarao ih za četvrti set, a uspela je Voša u kombinovanom sastavu da istopi jedan deo zaostatka, ali je to bilo dovoljno samo za 25:21.

Igra poen za poen bila je na snazi tokom čitavog četvrtog seta koji je Galatasaraj dobio posle neizvesne završnice. Na servise Luburića je Vojvodina došla do 21:19 i najavila mogućnost petog seta, ali je s druge strane proradio Samjuel Tuia i uz pomoć Rejleka vratio prednost Galatasaraju.

Tek četvrtu meč loptu iskoristili su domaći, kada je trojni blok zaustavio Mihajla Stankovića.

Autor: Tanjug, RTV