Početna Sport U poslednjem kolu Superlige, “Vojvodina” pobedila “Valjevo”

U poslednjem kolu Superlige, “Vojvodina” pobedila “Valjevo”

0

U Sportskom centru “Student” u Valjevu, Novosađani su u petak 25. januara slavili 3:0.

Tačku na Superligu stavili su odbojkaši “Vojvodine” pobedom i tako potvrdili visoku zalihu na tabeli uoči starta mini lige. Jedino što je domaćinu pošlom za rukom u ovom meču, jeste da namuči kombinovanu postavu crveno-belih u prvom setu, koja je ipak u završnici bila mirnija i konkretnija.

I ovoga puta trener Gavrančić pružio je šansu i onima koji su manje igrali do sada, pa su tako meč počeli Kostić, Vučićević, Perić, Fundora, Simić, Rudić i libero Škundrić sa kojim se, kao i na prethodnim utakmicama, smenjivao Negić.

Samo zahvaljujući većem broju grešaka igrača “Vojvodine”, Valjevci su došli u priliku da se u neizvesnoj završnici prvog perioda bore za počasni set. Dilemu je sa dva napada na kraju rešio Fundora za 27:25. Nakon toga, Novosađani su smanjili greške, zaigrali angažovanije i diktirali ritam tokom naredna dva seta. Posebno su ubedljivi bili u drugom, dok je u trećem domaćin delimično bio u igri do 17:17. Posle dva napada Simića vrlo brzo bilo je 21:17 za goste, razliku su u finišu držali Viecki i Fundora, da bi Kostić as servisom završio meč.

Prvu utakmicu Mini lige “Vojvodina” će igrati 1. februara na svom terenu, protiv šestoplasirane ekipe na tabeli. I u narednom kolu, Novosađani će biti domaćini – 7. februara dočekuju najvećeg rivala “Crvenu zvezdu”.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: OK Vojvodina