Početna Sport U prijateljskom meču “Vojvodina” savladala Jagodince

U prijateljskom meču “Vojvodina” savladala Jagodince

0

VojvodinaU trening utakmici koju su odigrala dva srpska superligaša, bolja je bila ekipa “Vojvodine”. Novosađani su diktirali tempo, imali kontrolu u nogama i, na kraju, zasluženo pobedili rezultatom 2:1. Sva tri gola postignuta u prvih 45 minuta, a poveli su crveno-beli u 27. minutu, pošto je Marko Mirkailo nepropisno u šesnaestercu startovao na Jovančića, a arbitar Brdar opravdano pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Filip Malbašić.

Imali su i pre i posle toga Novosađani nekoliko lepih prilika, ali dva puta Rosić, a onda i Lakićević, odnosno Trujić, nisu uspeli da savladaju Tatića. Ono što njima nije pošlo za nogom, u 35. minutu uradio je Malbašić. Šutirao je s ivice kaznenog prostora u suprotni ugao i matirao golmana “ćurana”, za vođstvo od 2:0. Međutim, već u sledećem napadu gosti su smanjili na 2:1, nakon što je Miroslav Lečić lepo primio loptu i onda sjajnom parabolom prebacio golmana Žakulu.

U nastavku su treneri na teren poslali druge postave, a Jagodina je mogla do izjednačenja da dođe u 50. minutu, kada je visoki Gašić šutirao iz blizine, ali pravo u golmana “Vojvodine”. Na drugoj strani, u 65. minutu odlično je prodro Stamenić, šutirao, ali je mladi golman Milojević bio na mestu.

Bila je ovo dobra provera, u kojoj smo pokazali ozbiljnost i želju da pobedimo. Postigli smo dva gola, a primili jedan evro-gol koji je bilo teško braniti. Imali smo kontrolu susreta, pokazali karakter i propustili da realizujemo nekoliko odličnih šansi. Nismo u finišu pokazali dekoncentraciju i to me raduje, ali smo imali i nedostataka u igri koje ćemo morati da korigujemo do derbija s ‘Crvenom zvezdom’ – ocenio je trener “Vojvodine” Nenad Lalatović.

U sastavu “Vojvodine” nije bilo kapitena, golmana Nikole Perića. Njegovo odsustvo objasnio nam je dr Borko Vukosav, lekar ekipe iz Novog Sada.

Perić je osetio prethodne noći bolove u predelu slepog creva i juče je operisan. Njegova pauza potrajaće između dve i tri sedmice, tako da neće biti u konkurenciji za utakmicu s Crvenom zvezdom – rekao je dr Vukosav.

Izvor: Dnevnik
Foto: Jelena Grlić / FK Vojvodina / Facebook