Početna Sport U septembru se održava 38. Međunarodna biciklistička trka “Kroz Vojvodinu”

U septembru se održava 38. Međunarodna biciklistička trka “Kroz Vojvodinu”

Trka će se ove godine održati od 8. do 10. septembra na trasi koja će ići kroz celu Vojvodinu.

Biciklistička trka “Kroz Vojvodinu” jedna je od najstarijih manifestacija u AP Vojvodini, 1970. godine kao trka sajamskih gradova prvi put je održana i kroz sve ove godine je uspela da doživi puno svojih izdanja. Na njoj su učestvovali mnogi, tada neafirmisani, a danas uspešni i poznati biciklisti, neki od njih učesnici Olimpijskih igara i svetski prvaci, kao trenutni svetski prvak Petar Sagan. Na trci “Kroz Vojvodinu” mnogi srpski biciklisti stvarali su svoje uspešne sportske karijere.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je istakao da je upravo stoga ova trka uvrštena u manifestacije od posebnog značaja za Vojvodinu i da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansijski pomogao njeno održavanje u iznosu od milion dinara.

– Trka je imala decenijski značaj, kao i zbog toga što je bila i u kalendaru Svetske biciklističke unije. Iz više razloga se, nažalost, prošle godine nije održala i tada smo dali čvrsto obećanje da će je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu podržati, što i činimo i na vreme smo krenuli i u promociju jedne ovako važne manifestacije, koja spada među šest najvažnijih sportskih manifestacija koje se ove godine održavaju na teritoriji AP Vojvodine u više grana sporta – izjavio je Batez.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay