Početna Sport U septembru se održava 38. Međunarodna biciklistička trka “Kroz Vojvodinu”

U septembru se održava 38. Međunarodna biciklistička trka “Kroz Vojvodinu”

0

Trka će se ove godine održati od 8. do 10. septembra na trasi koja će ići kroz celu Vojvodinu.

Biciklistička trka “Kroz Vojvodinu” jedna je od najstarijih manifestacija u AP Vojvodini, 1970. godine kao trka sajamskih gradova prvi put je održana i kroz sve ove godine je uspela da doživi puno svojih izdanja. Na njoj su učestvovali mnogi, tada neafirmisani, a danas uspešni i poznati biciklisti, neki od njih učesnici Olimpijskih igara i svetski prvaci, kao trenutni svetski prvak Petar Sagan. Na trci “Kroz Vojvodinu” mnogi srpski biciklisti stvarali su svoje uspešne sportske karijere.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je istakao da je upravo stoga ova trka uvrštena u manifestacije od posebnog značaja za Vojvodinu i da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansijski pomogao njeno održavanje u iznosu od milion dinara.

– Trka je imala decenijski značaj, kao i zbog toga što je bila i u kalendaru Svetske biciklističke unije. Iz više razloga se, nažalost, prošle godine nije održala i tada smo dali čvrsto obećanje da će je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu podržati, što i činimo i na vreme smo krenuli i u promociju jedne ovako važne manifestacije, koja spada među šest najvažnijih sportskih manifestacija koje se ove godine održavaju na teritoriji AP Vojvodine u više grana sporta – izjavio je Batez.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay