Početna Sport U “Vošu” stigla prva pojačanja, došao fudbaler iz četvrte engleske lige

U “Vošu” stigla prva pojačanja, došao fudbaler iz četvrte engleske lige

0

Fudbaleri “Vojvodine” započeli su pripreme za prolećni deo sezone u kojem nameravaju da ostanu u vrhu tabele, a u tome bi trebalo da im pomognu i novi igrači u timu.

Na prvi trening u 2020. godini odazvalo se 19 igrača, a zbog obavljanja lekarskih pregleda izostali su golmani Emil Rockov, Nikola Simić i Nemanja Toroman, koji će se ekipi priključiti na popodnevnom treningu.

Novi igrač u crveno-belom dresu je dvadesetosmogodišnje krilo Miljan Vukadinović, koji je u redove “Vojvodine” stigao iz kruševačkog “Napretka”. U minuloj polusezoni je upisao 14 nastupa za “Napredak”, u kojima je postigao četiri gola uz pet asistencija. Sa novosadskim klubom ugovor je potpisao do juna 2022. godine.

Jučerašnjem treningu u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” priključio se i mladi desni bek Marko Bjeković, koji je prethodnu polusezonu odigrao za novosadski “Kabel”. Iako trenira sa prvim timom “Vojvodine”, još nije odlučeno da li će u nastavku sezone igrati u crveno-belom dresu ili će ga klub pustiti da se još malo “kali” u prvoligašu.

U Novi Sad je stigao i dvadesetjednogodišnji Lazar Stojsavljević, donedavni štoper “Njuport Kauntija”, četrnaestoplasiranog tima engleske četvrte lige. Ovaj defanzivac je igrao i za čuveni “Milvol”, a očekuje se da u narednim danima potpiše profesionalni ugovor sa “Vojvodinom”.

Međutim, ovo nije kraj što se tiče novih igrača u klubu. Na listi želja šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića nalaze se još i Momčilo Mrkaić iz “Javora”, Bogdan Mladenović iz “Žil Visentea”, Stefan Đorđević iz “Radničkog”, te Marko Petković koji je trenutno slobodan igrač.

Nasuprot onima koji su došli ili koji tek treba da dođu, postoje i oni na koje se više ne računa. To su Nikola Petković, Željko Filipović, Milan Lazarević, Nemanja Vučić i Nemanja Nikolić. Lalatović je otkrio i da su stigle milionske ponude za Mirka Topića, ali da je stav kluba da on treba ostane igrač “Vojvodine” barem do kraja ove sezone i da pomogne klubu da se izbori za plasman u Evropu.

Voša će u FC “Vujadin Boškov” trenirati do 23. januara, nakon čega će otputovati na dvonedeljne pripreme u Tursku.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay