Početna Sport Ubedljiv poraz Voše u Austriji

Ubedljiv poraz Voše u Austriji

0

Fudbaleri Vojvodine ispali su u trećem kolu kvalifikacija Lige konferencije pošto je LASK u revanšu slavio rezultatom 6:1.

U prvom meču austrijski tim je slavio na “Karađorđu” rezultatom 1:0, a Vojvodina je danas povela golom Uroša Kabića u 13. minutu, ali je LASK preokrenuo preko Karamoka u 34. i 53, Gojgingera u 56, Pocmana u 67, Balića u 80. i Šmita u 87. minutu.

LASK je krenuo ofanzivno od prvog minuta, a već u petom domaći su uputili prvi udarac u okvir gola Nikole Simića.

Iz slobodnjaka sa 25 metara snažno je šutirao Mihorl, ali je loptu izboksovao golman Simić. Vojvodina je prvi put u protivnički šesnaesterac ušla u 13. minutu i povela. Devetak je uputio loptu u kazneni prostor, Simić ju je samo zakačio, Čović propustio, a tamo je na pravom mestu sačekao Kabić i levom nogom pogodio sam ugao za 0:1.

LASK je imao inicijativu i posle primljenog gola, ali je Vojvodina odlično stajala u defanzvnom bloku i šanse domaćih svela na minimum, sledeći udarac i to veoma neprecizan imao je ponovo Mihorl. Delovalo je da je Voša uspela da drži rivala daleko od gola, a onda je u 32. minutu Busnić oborio Karamoka i napravio penal. Odgovornost je preuzeo takođe oboreni napadač austrijskog tima, Simić je pročitao stranu, ali nedovoljno – 1:1.

Na isteku prvog dela igre, Grgić je imao još jedan opasan pokušaj sa 15 metara, ali je Nikola Simić još jednom sjajno intervenisao, pa je rezultat na poluvremenu ostao 1:1.

LASK je nastavio da pritiska i na startu drugog poluvremena, Karamoko je uputio opasan udarac iskosa sa leve strane, ali je ponovo bio maestralan Simić, paradom je sačuvao svoju mrežu. U 53. minutu, Simić nije mogao ništa, Kovačević je pogrešio kao poslednji igrač odbrane, promašio je loptu, a Karamoko je izbio sam pred gol Vojvodine i od stative pogodio za 2:1.

Drugi primljeni pogodak poremetio je odbranu Vojvodine, a domaćima dao vetar u leđa, pa je već 56. minutu LASK stekao dva gola prednosti. Fleker je asistirao Gojgingeru, koji je ostao sam na petercu i lako savladao Simića za 3:1.

Odmah posle trećeg primljenog gola, Slavoljub Đorđević je napravio dvostruku izmenu, uveo je Vukadinovića i Maksimovića umesto Novevskog i Busnića, ubrzo je i Zukić zamenio Čovića, ali je odgovorio i trener domaće ekipe koji je uveo trojicu svežih igrača. U 67. minutu LASK je postigao i četvrti pogodak, Grgić je centrirao sa leve strane, a Pocman bio najviši u skoku i glavom matirao Simića – 4:1.

Usledio je nešto mirniji period bez mnogo šansi, a onda je LASK postigao i peti pogodak. U 80. minutu Balić je prihvatio loptu na 20 metara i pogodio prvi ugao nemoćnog Simića za 5:1. Tri minuta pre kraja, Šmit je postigao i šesti pogodak za LASK, pošto je glavom sa peterca pogodio dalji ugao. To je bio i konačan rezultat ovog meča, pa je LASK prošao u plej-of ukupnim rezultatom 7:1.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay