Početna Sport Vanić: Naše mogućnosti i domete znaćemo posle meča sa “Partizanom”

Vanić: Naše mogućnosti i domete znaćemo posle meča sa “Partizanom”

0

Derbi petog kola fudbalske Superlige odigraće se u nedelju od 19h između “Vojvodine” i “Partizana” na stadionu “Karađorđe”.

“Voša” u meč ulazi ponesena pobedama u prethodna četiri kola, iako šef stručnog štaba, Nenad Vanić, naglašava da nema mesta za prekomernu euforiju i da u duel ulaze potpuno pripremljeni.

Sa druge strane, aktuelni šampion Srbije na “Karađorđe” dolazi nakon prvog poraza u prvenstvu posle godinu dana. Ipak, na strani “crno-belih” je tradicija, u 79 mečeva na novosadskom stadionu slavili su čak 34 puta.

Vanić poručuje da imaju veliki respekt prema beogradskom klubu, te da nije za očekivati da će posle jedne izgubljene utakmice nastaviti sa porazima.

– Ali “Vojvodina” će i u ovu utakmicu ući sa ciljem da pokuša da pobedi. Tako se pripremamo, tako radimo. “Partizan” ima dosta problema u zadacima kada je odbrana gola u pitanju. Pokušaćemo da to iskoristimo i nadam se da ćemo nastaviti uspešnu seriju – poručio je šef Novosađana.

Na derbi ne gleda kao na meč koji donosi veliki pritisak, nego zadovoljstvo. Vanić je dodao da je utakmica protiv “Partizana” prilika i da novosadski tim odmeri snage sa jakim rivalom, nakon čega bi mogle i da se odrede mogućnosti i dometi ove sezone.

Kada je u pitanju igrački kadar, u konkurenciji za meč će biti svi koji su registrovani. Problem može da napravi eventualni izostanak Filipa Malbašića, koji se požalio na udarac koji je dobio meču protiv “Borca”. Međutim, Vanić se nada da će uspeti da se dovoljno oporavi za nedeljnu utakmicu.

Prodaja ulaznica za ovu utakmicu počinje sutra na centralnoj blagajni stadiona “Karađorđe” od 12 časova. Cene ulaznica su 500 (zapad), 400 (istok), 300 (jug) i 200 dinara (sever). Na dan odigravanja susreta blagajne se otvaraju u 15h.

Izvor: 021/Zoran Strika
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić