Početna Sport Vaterpolisti Vojvodine gostuju u Splitu

Vaterpolisti Vojvodine gostuju u Splitu

0

vojvodina,-vaterpolo

Takmičenje u Triglav regionalnoj ligi za vaterpoliste nastavlja se petim i šestim kolom, koja su na programu u petak i u nedelju. Partizan i Crvena zvezda u petak će odigrati srpski derbi, a u nedelju su slobodni, dok Radnički i Vojvodina gostuju u Splitu, a rivali su im Mornar i POŠK.
Pred Novosađanima su dva izuzetno teška duela, pogotovo što su pre dva dana dobili novog trenera. Rival je Mornar od 19.30, a u nedelju POŠK od 16 časova.

Pred nama su dva teška gostovanja u Splitu, tamo je bazen uvek “vreo”, ali ono što možemo da obećamo je da će ekipa dati maksimum. Ono što je najvažnije je da ni na početku, ni na kraju mečeva ne žalimo ni zbog čega, važno je da se ispoštuju dogovori i da budemo kompaktni. O rezultatu ne razmišljam previše, važnije su mi neke druge stvari, homogenost najpre“,rekao je novi rener Vojvodine Vladimir Cukić.

Prvotimac Mirel Ćatović je istakao da mu je drago što je Cukić novi trener, a bivšem Marku Orloviću poželeo je sreću u daljoj karijeri i zahvalio se za sve što je učinio za njega i ekipu.

Mornar je na papiru kvalitetniji tim od nas. Prošle godine nismo dobro odigrali duel sa njima u Splitu, ali nismo ni bili kompletni. Sada jesmo i nadam se da ćemo odigrati bolje. POŠK je ekipa sa kojom ćemo se boriti za opstanak u Regionalnoj ligi, tako da bi nam bodovi protiv njih bili važni“, rekao je Ćatović.

Golman Milan Vitorović je obećao veliku borbu u Spliturekao da ekipa ulazi u ova dva meča s novim trenerom.

Neki igrači u ekipi su igrali sa trenerom Cukićem, a neke je trenirao u mlađim selekcijama, tako da se poznajemo. Naš cilj ove sezone je da opstanemo u regionalnoj ligi i potrudićemo se da to i ostvarimo. Protiv Mornara će biti teško, mlada smo ekipa, ali ćemo se potruditi da damo sve od sebe i ginućemo u bazenu. Šansu i bodove bi trebalo da tražimo u drugom susretu sa POŠK-om“, kazao je Vitorović.

Autor: Dnevnik