Početna Sport Vaterpolisti Vojvodine startuju sa pripremama

Vaterpolisti Vojvodine startuju sa pripremama

Vaterpolo savez Srbije odredio je kako će izgledati nova sezona koju će klubovi igrati u domaćim bazenima.

Zbog virusa korona neće početi Regionalna liga, dok će se u Srbiji ekipe nadmetati u Superligi i Prvoj A i B ligi, piše Dnevnik.

U najvišem rangu takmičenja su ove ekipe: Vojvodina, Crvena zvezda, Partizan, Šabac, Radnički iz Кragujevca, Novi Beograd 11. april, Nais iz Niša, Zemun, Stari Grad, Banjica.

Takmičenje se sastoji iz ligaškog dela, plej-ofa i plej-auta, a prvo kolo zakazano je za 26. septembar. Sistem u ligaškom delu je po dvostrukom bod sistemu (18 kola).

“Radnički, Novi Beograd, Šabac i Crvena zvezda imaju četiri, pet ili još više puta veći budžet od nas i biće teško igrati sa njima. Sportski ćemo se boriti, sa mladim igračima uz ove iskusnije. Probaćemo da iz utakmice u utakmicu budemo bolji i da tokom sezone vidimo gde smo u odnosu na ova četiri najbolja tima”, poručio je šef stručnog štaba Vojvodine Darko Bilić.

Sigurne bodove Novosađani će tražiti u duelima sa preostalih šest ekipa.

“Još uvek nisu kompletirani sastavi, ali mislim da su ti klubovi sličnog ranga i podjednakog kvaliteta. Mi danas krećemo sa pripremama za predstojeću sezonu. Radićemo na tome da se kroz treninge približimo ovim četiri najboljim ekipama, pa ako se ukaže šansa, što da im i ne otkinemo neki bod, bar kod kuće”, dodao je Bilić.

Novosađani su u svoje redove doveli za sada dvojicu novih igrača, rođenih 2000. godine. U pitanju su golman Pavle Gavrilović i levoruki Nemanja Radovanlija, koji su potpisali ugovore na četiri godine.

Produžena je saradnja sa Milošem Maksimovićem, Ilijom Prekogačićem, Markom Tubićem i Nikolom Marićem.

Iz kluba su otišli Nemanja Marinković (Valjevo), Milan Vitorović (Francuska), Luka Murišić (Jadran), Dušan Trtović (Crvena zvezda) i Marko Bolović (Niš), dok je Mirel Ćatović odlučio da završi karijeru.

Izvor: Dnevnik
Foto: Unsplash