Početna Sport Večeras odbojkaški spektakl na Spensu, “Vojvodina” dočekuje “Pjaćencu”

Večeras odbojkaški spektakl na Spensu, “Vojvodina” dočekuje “Pjaćencu”

0

Odbojkaši “Vojvodine” igraju danas na Spensu revanš meč osmine finala CEV kupa protiv italijanske “Pjaćence”.

Italijanski klub ulazi u ovaj meč kao favorit, s obzirom na to da su prvu utakmicu pobedili sa 3:0 u setovima. Ipak, oba tima će na teren izvesti svoje najjače sastave.

Šef stručnog štaba “Vojvodine” Nedžad Osmankač kaže da će revanš meč biti praznik odbojke za igrače, ali i za novosadsku publiku.

– Mislim da su ovi mladi momci, a i svi mi kao klub, zaslužili jedan ovakav spektakl. Dolazak “Pjaćence” ravan je fudbalskom gostovanju “Mančester Junajteda” u Novom Sadu. Godinama su jedan od najozbiljnijih timova u Italiji, tako da je utakmica protiv njih za nas sve satisfakcija. Osim što imaju proslavljene reprezentativce, imaju i tim snova kada su u pitanju stranci. Na nama je da ostavimo srce na terenu i da se borimo za rezultat – navodi Osmankač.

Sportski direktor kluba Nikola Marić poručuje da će tim dati svoj maksimum, ali da se ne preteruje u optimizmu.

– Bez obzira na rezultat prvog meča, kod nas i dalje postoji sportska ambicija. Ne želimo da govorimo o optimizmu bez podloge, želimo da izađemo na teren, pružimo maksimum i pokušamo da napravimo nešto. Svaki pozitivan rezultat bi nam puno značio, jer se radi o utakmici koja može da stvori junake, da određenim igračima napravi karijere boljima nego što sada jesu – smatra Marić i dodaje da je ovo prilika da se posle poraza u Superligi vrate u pobednički niz.

“Vošin” prvotimac Miran Kujundžić pozvao je navijače da ispune Malu salu Spensa i pruže maksimalnu podršku igračima, kojima će to biti dodatni vetar u leđa. Utakmica se igra od 19 časova, a ulaz je slobodan.

Izvor: 021
Foto: Odbojkaški klub Vojvodina/Facebook