Početna Sport Večeras utakmica Vojvodina – Sampdorija

Večeras utakmica Vojvodina – Sampdorija

0

sampdoria-vojvodina

Vreme priprema je završeno, večeras od 21 čas stiže vreme istine za fudbalere Vojvodine i Sampdorije. Novosađani i Đenovljani igraju, na stadionu “Karađorđe”, revanš utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a veliku, ogromnu prednost ima srpski tim, koji je u Torinu slavio čak sa 4:0. Prenos meča možete pratiti na kanalu RTV 1 od 20.55 časova.

Prepune tribine novosadskog stadiona, jer karte su odavno rasprodate, dočekaće igrače dva kluba u kojima je veliki Vujadin Boškov ostavio nemerljiv trag i sigurni smo da će pružiti sjajnu podršku Vojvodini.

Očekuje nas, svesni smo toga, teška utakmica večeras. Igramo protiv mnogo dobre ekipe, u kojoj igraju odlični fudbaleri. Momci koje treniram spremni su da odrade posao koji treba, spremni su za novi izazov i ubeđen sam da će biti pravi i da ćemo eliminisati Sampdoriju. Imamo veliku prednost iz prvog duela i posvećeni smo onom što treba da uradimo. Sada već mogu da kažem kako dobro poznajemo Italijane i pripremili smo se dobro za ovu utakmicu“, kategoričan je bio Zlatomir Zagorčić, šef stručnog štaba novosadskog tima.

Zagorčić je dodao da će Valter Zenga, trener Sampdorije, pokušati da primeni neka taktička iznenađenja, a onda je naglasio:

Oni će, pretpostavljam, pokušati da što pre steknu rezultatsku prednost i nastojaće da budu što agresivniji. Nama, s druge strane, onih 4:0 u Torinu daju za pravo da verujemo da ćemo biti bolji, a naš stil i filozofija ostaće isti, odnosno ići ćemo na to da postignemo gol više od rivala“.

Novinare je zanimalo da li bi samo jedan gol u mreži Vivijanija, golmana Đenovljana, rešio sudbinu susreta i pitanje konačnog pobednika ovog dvoboja.

Ako postignemo gol, time će posao rivalu biti još teži“, odgovorio je Zagorčić.

Sastav tima, naravno, šef struke crveno-belih iz Novog Sada nije izdiktirao, dodavši:

Počeo je da trenira i Miljan Mrdaković, ali on neće biti spreman za utakmicu. Ostali igrači su zdravi i orni i mogu da računam na sve raspoložive snage“.

Jedan od najiskusnijih prvotimaca Vojvodine, štoper Igor Đurić, mirno je prokomentarisao:

Sampdorija sigurno nije u Novi Sad došla s idejom da se brani. Italijani će biti agresivni i željni da što pre postignu pogodak. Mi ćemo dati sve od sebe da potvrdimo veliku pobedu iz Torina i eliminišemo rivala, odnosno da prođemo u plej-of za grupnu fazu Lige Evrope. Čujem da će stadion biti dupke ispunjen, znači da će ambijent biti odličan i verujem da ćemo ispuniti plan koji imamo“.

Duel Vojvodina – Sampdorija počinje u 21 čas, a prenos na kanalu RTV 1 počinje u 20.55 časova.

Nismo vežbali penale

Predstavnike “sedme sile” zanimalo je da li su fudbaleri Vojvodine, za svaki slučaj, vežbali izvođenje penala.

Ne, nismo vežbali penale“, kratak i ubedljiv bio je Zlatomir Zagorčić.

Poziv gledaocima

Iz FK Vojvodina uputili su poziv gledaocima koji su kupili ulaznice za večerašnji susret da na stadion dođu na vreme, jer će kapije “Karađorđa” biti otvorene dva i po sata pre početka utakmice, dakle od 18.30 časova.

Zbog rigorozne kontrole prilikom ulaska, gledaoci se pozivaju da budu strpljivi, a zamoljeni su i da u što manjoj meri koriste vlastiti prevoz, kako se ne bi stvarale gužve oko stadiona.

Ulica Dimitrija Tucovića za saobraćaj će biti zatvorena od 12 časova u četvrtak, do 1 sat posle ponoći narednog dana.

Zenga: Treba nam dobra utakmica

Trener fudbalera Sampdorije Valter Zenga izjavio je večeras u Novom Sadu da je cilj njegove ekipe u sutrašnjem revanš meču sa Vojvodinom da odigra dobru utakmicu.

Zenga je na konferenciji za novinare na stadionu “Karađorđe” rekao da je to ono što je potrebno timu Sampdorije, istakavši da zna šta treba da promeni u igri svog tima u odnosu na prvi meč pre sedam dana u Torinu, ali da o tome ne želi javno da priča.

Na pitanje novinara koliko mu znači podrška koju je posle poraza od 4:0 u prvom meču dobio od predsednika kluba Masima Ferera, Zenga, koji evidentno nije bio raspoložen za razgovor sa novinarima, kratko je rekao da su svi u Sampdoriji tim i da su “uvek zajedno i u dobru i u zlu”.

Po završetku konferencije za medije sportski direktor Vojvodine Ljubiša Dunđerski svom kolegi iz Sampdorije Karlu Ostiju uručio je dva dresa Vojvodine koje je kao rođendanske poklone predsedniku kluba iz Đenove, Masimu Fereru i njegovom sinu Roku, poslao predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović.

U poruci koju je uz poklon poslao Šćepanović, pored najlepših želja za rođendan koji danas slave Ferero i njegov sin, kaze se da je “ovaj skromni poklon podsetnik na veliko prijateljstvo dva kluba koje je započeo veliki Vujadin Boškov”.

Pobednici trećeg kruga kvalifikacija Lige Evrope i 15 ekipa koje su izgubile u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće u baražu za plasman za Ligu Evrope. Žreb je u petak u 13 sati u Nionu.

Direktno u Ligu Evrope već su se plasirali: Šalke, Napoli, Totenhem, Viljareal, Olimpik (Marsej), Dnjepar, Braga, Fiorentina, Anderleht, Liverpul, Bešiktaš, Lokomotiv (M), Ausburg, Asteras (Tripoli), Groningen i Sion, a njima će se priključiti ekipe koje izgube u baražu za Ligu šampiona(10).

Delegacije Vojvodine i Sampdorije na grobu Vujadina Boškova

Delegacije fudbalskih klubova Vojvodine i Sampdorije danas su u Begeču obišle grob Vujadina Boškova koji je kao igrač i trener ostavio neizbrisiv trag u istoriji dva kluba.

Pre zvaničnih delegacija novosadskog i kluba iz Đenove grob legendarnog fudbalera i trenera posetio je jedan navijač Sampdorije i na njega položio šal tog italijanskog kluba.

Nakon toga sportski direktor Sampdorije Karlo Osti i predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović na grob Vujadina Boškova položili su cveće, a Osti je položio i dres Sampdorije na kome je ćirilicom ispisano njegovo prezime.

Obraćajući se prisutnima Šćepanović je rekao da će Vojvodina uvek biti ponosna na svoju legendu Vujadina Boškova i na prijateljstvo sa Sampdorijom koje je započeo upravo Boškov i koje će večno trajati.

Karlo Osti je kazao da će Vujadin Boškov i sećanje na njega uvek biti karika prijateljstva dva kluba.

Autor i foto: RTV