Početna Sport Velika nagrada Novog Sada prvog vikenda juna

Velika nagrada Novog Sada prvog vikenda juna

Sezona kružnih auto trka počinje, a prva u ovogodišnjem kalendaru Sportskog auto i karting saveza Srbije biće Velika nagrada Novog Sada, koja se održava 2. i 3. juna na stazi Mišeluk.

– Posle dugo godina, ovo takmičenje će imati međunarodni karakter, a nastupaće takmičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Uz glavne trke, ljubitelji automobilizma će imati priliku da uživaju i u atraktivnim dešavanjima koja će biti organizovana u revijalnom programu između trka i treninga, a za sada ih čuvamo kao veliko iznenađenje za publiku – istakao je Marko Sandiki, predsednik Sportskog auto moto i karting kluba “021”, koji, kao i prethodnih godina, organizuje predstojeću trku.

– Najveće gužve i najviše takmičara i ove godine očekujemo u prve dve klase – Nacionalnoj klasi Mali N i Nacionalnoj klasi Hibrid. U obe te trke učestvovaće više od 20 takmičara. Ove godine, na 36. tradicionalnoj trci na Mišeluku, biće uvedena i nova klasa – 1600, koja će biti izuzetno atraktivna za publiku i vozači će u njoj prvi put da pokažu svoje automobile i umeće – upravo u Novom Sadu.

U petak, 1. juna, neposredno pred trkački vikend, na Trgu slobode u Novom Sadu će biti organizovana promocija trke, ali i bezbednosti u saobraćaju. Na trgu će biti izloženi najbolji trkački automobili, organizovaće se poligon za kurs bezbedne vožnje sa simulatorima, uz podršku partnera u organizaciji – nacionalne Agencije za bezbednost saobraćaja.

Generalni pokrovitelj trke Velika nagrada Novog Sada 2018. je Grad Novi Sad.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay