Početna Sport Veterani FKV: Čije interese zadovoljavaju skupštinari koji rade po diktatu “autoriteta iz...

Veterani FKV: Čije interese zadovoljavaju skupštinari koji rade po diktatu “autoriteta iz senke”?

0

Veterani FK “Vojvodina” oglasili su se povodom aktuelnih zbivanja u “Staroj dami”, pitajući se čiji se interesi zadovoljavaju sa “skupštinarima koji rade po diktatu “autoriteta iz senke” i bez biografije”.

Nakon vanredne sednice Skupštine kluba, koju su napustili navijači, zbog odluke da javnost bude isključena sa zasedanja, te njihovog saopštenja u kojem pitaju šta krije uprava i ispisanih grafita protiv aktuelnog rukovodstva, svoju reč o dešavanjima u novosadskom superligašu dali su i oni koji su uz klub decenijama.

U pismu koje potpisuje predsednik Veterana FKV Vasa Pušibrk, navodi se da događaji u klubu brinu većinu članova te sekcije, te da ostvareni rezultati nisu na nivou renomea kluba, ali ni očekivanja javnost. Oni ukazuju na to da su učestale promene trenera bez jasnih obrazloženja pogodovale atmosferi nepoverenja javnosti prema rukovodstvu, posebno među “najvatrenijim” navijačima.

Smatraju da bojkot učešća na vanrednoj sednici nije doprineo rešavanju problema i ukazuju na to da je vreme da se preispita struktura članova Skupštine, njihov izborni osnov i omogući adekvatno učešće u organima kluba članovima iz redova veterana. Ističu da je “nerazumljivo i neprihvatljivo da u sastavu Skupštine ili Upravnog odbora nema nijednog člana koji je bio afirmisani fudbaler ili trener u klubu”.

– Takav slučaj nije zabeležen među istaknutim klubovima u Srbiji koji nisu privatizovani. U isto vreme, od 55 članova, čak 27 su iz reda navijača. Postavljamo pitanje šta je kriterijum za tako uspostavljenu kadrovsku strukturu skupštine? Kakvi i čiji interesi se zadovoljavaju sa skupštinarima koji rade po diktatu “autoriteta iz senke” i bez biografije, u kojoj im je FK “Vojvodina” nepoznanica da bi raspolagali sa takvom glasačkom mašinerijom – poručuju veterani.

Veterani se upravo navijačima, odnosno članovima Skupštine iz redova navijača, bave u većem delu pisma. Kako navode, “ne prihvataju način manifestovanja njihovog nezadovoljstva uperenog protiv ljudi koji su zaustavili proces gašenja i likvidacije FK “Vojvodina”, zbog pogubne finansijske politike iz prethodnog perioda”.

Kako kažu, dok se klub ne privatizuje, on ne treba i ne može da ima “gazdu” koji se ponaša kao vlasnik.

– Uvereni smo da razborita javnost koja razume složenost situacije i sagledava dubinu posledica loših politika “gazdačkog” raspolaganja sa našim klubom, bez društvene odgovornosti, zarad svojih interesa, a koje su dovele naš klub do bezizlazja, neće praviti smetnje onim strukturama koje su dorasle i sposobne za vođenje stabilizacione politike u interesu “Vojvodine” – dodaju veterani.

Oni se nadaju da će rukovodstvo pokazati spremnost za rekonstrukciju Skupštine kluba, što bi trebalo da poboljša uslove za efikasniji rad organa kluba, te da će u rekonstruisanom sastavu biti mesta za članove iz redova veterana.

Iza “Vojvodine” je veoma turbulentan period. Loši rezultati, česte promene trenera i promašeni transferi, doveli su do toga da “crveno-beli” na polusezoni budu osmi tim u šampionatu.

U međuvremenu, netrpeljivost navijača prema sadašnjoj upravi je sve vidljivija, kako na stadionu, tako i van njega. Navijači su pre dva meseca u otvorenom pismu kritikovali upravu, nazvavši je najneuspešnijom od 2005. godine.

Izvor: 021
Foto: FK Vojvodina