Početna Sport Vladimir Kovačević: Potajno sam se nadao pozivu selektora Muslina za ovu reprezentativnu...

Vladimir Kovačević: Potajno sam se nadao pozivu selektora Muslina za ovu reprezentativnu akciju

0

vladimir-kovacevic

Iako su prvobitno u fudbalsku reprezentaciju Srbije, sastavljenu od igrača koji nastupaju u domaćoj Superligi, pozvana čak petorica prvotimaca Vojvodine, u Katar je otputovao jedino štoper Vladimir Kovačević.

Aleksandar Paločević, Filip Malbašić, Novica Maksimović i Bogdan Planić ostali su u Novom Sadu da zaleče povrede i pokušaju da se pripreme za prvenstvenu utakmicu s Metalcem u nedelju.

“Iskren da budem, potajno sam se nadao pozivu selektora Slavoljuba Muslina za ovu reprezentativnu akciju. Prošao sam kroz sve selekcije naše zemlje, a jedino još nisam nastupio u najjačoj ekipi i nekako je bilo logično da se najzad nađem i u njoj. Iako nije reč o najboljem timu Srbije, ovo je za mene velika čast i nastojaću da, ukoliko mi selektor bude pružio priliku da zaigram, pružim maksimum i opravdam poziv. Imam veliki motiv, fizički sam spreman i bolju priliku za novo dokazivanje od utakmice u Dohi nisam mogao ni da zamislim”, rekao je Kovačević pred polazak na put.

Utakmica Katar – Srbija na programu je od 18 časova po našem vremenu, a sutradan se reprezentativci vraćaju kućama, jer ih u subotu i nedelju očekuju utakmice 11. kola Superlige. Vojvodina na “Karađorđu” igra s Metalcem iz Gornjeg Milanovca.

“Pripreme za nedeljnu utakmicu idu normalnim tokom i u odličnoj atmosferi, iako je za nama poraz u derbiju od Crvene zvezde. Nema ni razloga da bude drugačije, jer smo u Beogradu odigrali gotovo 60 minuta veoma dobro. Posle drugog primljenog gola, nažalost, kao da smo se ispraznili i bilo je teško zadržati visoki presing i vraćati se drugi put u utakmicu u duelu sa ekipom koja je izuzetno jaka. Pravili smo greške, Zvezda je to kaznila, ali me taj pad ne brine, jer u svakom susretu dajemo i 120 posto mogućnosti i teško je izdržati ritam utakmica. Odigrali smo ih već 19 od početka sezone i imamo samo dva poraza, pa sam ubeđen da razloga za bilo kakvu nervozu nemamo”, optimista je trener Nenad Lalatović.

Šef struke novosadskog superligaša veoma ceni ekipu Metalca.

“Reč je o kolektivno jakom rivalu, o čemu svedoče njegovi rezultati u ovom prvenstvu. Međutim, igramo kod kuće, a tu se, bez obzira na ime protivnika, naš jedini cilj unapred zna – ići ćemo na pobedu”.

Vojvodina ima prilično problema sa povredama igrača.

“Povređeni fudbaleri dobili su od dr Borka Vukosava dva dana odmora, idu na terapije i iskreno se nadam da će od sutra moći ponovo da treniraju. To znači da verujem da ću na njih moći da računam za utakmicu s ekipom iz Gornjeg Milanovca i da će se oporaviti od ozleda i od umora”, nada se Nenad Lalatović.

Autor: Dnevnik
Foto: fkvojvodina.rs