Početna Sport Vojvođanska liga Jug: Jedinstvo slavilo protiv Zvezde sa Najlona

Vojvođanska liga Jug: Jedinstvo slavilo protiv Zvezde sa Najlona

0

Sedmo kolo Vojvođanske lige Jug odigrano je za vikend.

Jedinstvo iz Rumenke je nakon dva bleda kola, remija i poraza, došlo do pobede i to protiv Crvene zvezde sa Najlona. Kako su poručili Rumenčani, vikendom se sa Najlona obično vraća s nekim drugim stvarima, a oni su srećni što kući donose tri boda.

Tim koji je imao prilično naporan tempo u proteklom periodu, uspeo je da odmori nekoliko dana i da svež uđe u duel sa timom sa Najlona.

Utakmica je bila rešena u prvih 35 minuta. Poveli su u 2. minutu, kada je Grubović realizovao odličan centaršut Šijanovskog. Već u 5. minutu je moglo da bude 2:0, ali je ovog puta prečka bila poslednja linija odbrane za Crvenu zvezdu.

Ipak, 2:0 je bilo u 24. minutu. Stojanović je bio strelac, a za vođstvo Jedinstva od 3:0 pobrinuo se Mitrović koji se praktično ušetao u gol domaćina.

Drugo poluvreme je bilo laganijeg ritma, igrači iz Rumenke su bili sigurni da su osigurali pobedu, pa su protivniku omogućili da se razigra. Pogodili su momci sa Najlona okvir gola, potom nisu realizovali penal, ali je na kraju počasni gol postigao Tubić.

Indeks je nakon četiri vezane pobede, poslednja tri kola odigrao promenjivo. Najpre su poraženi od Hajduka, potom su pobedili Slogu iz Temerina, da bi u ovom kolu podelili bodove sa Borcem iz Šajkaša. Na utakmici u Šajkašu bilo je 1:1.

“Kanarinci” su na gostovanju u Kaću uspeli da ostvare pobedu protiv Jugovića, rezultatom 2:1.

A u “južnom” delu tabele vojvođanskog juga bolje dane čeka Sloga iz Temerina, koja je na domaćem terenu sa 3:0 poražena od Sloge iz Erdevika. Da situacija bude još tužnija, tim iz Temerina nije uspeo da postigne gol na poslednjih šest utakmica. Poslednji put su to učinili u 1. kolu Vojvođanske lige Jug, kada su poraženi od Hajduka sa 2:1. Od tada kao da nemaju napad.

Da postoje poklonici niželigaškog fudbala u Novom Sadu, pokazuje nedavno pokrenuta stranica “Novosadski fudbal”, koja upravo piše o temerinskom klubu.

“Temerinci su potrošili sve kredite, nemaju više pravo ni da se vade na težak raspored, već moraju da krenu da otklanjaju igračke slabosti ili da pošteno kažu da fudbal više nije u sferi njihovog interesovanja i da razduže opremu. Moraju da shvate da se poigravaju sa ugledom kluba osnovanog 1928. godine, nekadašnjeg stabilnog srpskoligaša, dok ne bude prekasno”, navodi jedan od autora na ovoj Fejsbuk stranici.

U ostalim utakmicama igrali su: Sloboda – Podunavac 2:0, Radnički – Cement 3:0, Jadran – Mladost 1:1, Budućnost – Podrinje 1:2, Hajduk – Sremac Vojka 4:0.

Izvor: 021
Foto: Pixabay