Početna Sport Vojvođanska liga Jug: Pobeda Jedinstva pred istorijski duel sa Vojvodinom

Vojvođanska liga Jug: Pobeda Jedinstva pred istorijski duel sa Vojvodinom

0

U 11. kolu Vojvođanske lige Jug slavili su Jedinstvo i Novi Sad, Crvena zvezda je došla do boda protiv Podrinja, dok su “studenti” pali na ispitu protiv Sloge.

Jedinstvo iz Rumenke je na svom terenu dočekalo Sremac iz Vojke, savladavši ga sa 2:0, golovima Đankovića. Do prvog gola domaćini su stigli u 12. minutu, kada je Đanković krunisao lepu akciju Moravca i Ilijina.

Potom se igra primirila, a na startu drugog dela igre, u 47. minutu, postavljen je konačan rezultat na 2:0. Đanković je ovog puta uhvatio volej, nakon dodavanja novajlije Moravca, i savladao Strugalovića.

Iako su imali još prilika za gol, izabranici Vladimira Šponje su, po svemu sudeći, mislima već bili u svom narednom meču, koji će igrati u sredu, 21. oktobra, u šesnaestini finala Kupa Srbije. Jedinstvo će tada na svom terenu dočekati superligaša, ekipu koja brani trofej i trenutno trećeplasirani tim u domaćem šampionatu – Vojvodinu.

Do pobede je došao i Novi Sad, koji je putovao u Golubince da bi odmerio snage sa Jadranom. Novi šef stručnog štaba Zoran Šaraba doneo je osveženje “kanarincima” i on svoj angažman započinje sa dve pobede.

Posle 90 minuta u Golubincima, Novi Sad je slavio sa 4:2.

Crvena zvezda sa Najlona dočekala je rivala iz drugog dela tabele – Podrinje iz Mačvanske Mitrovice. Oba tima su imala po devet bodova, a nakon susreta u Novom Sadu, timovi su i dalje izjednačeni, sa po 10 bodova svaki. Rezultat je bio 1:1.

Indeks na svom terenu nije mogao protiv Sloge iz Erdevika. Iako su se nadali da će posle četiri uzastopna remija doći do pobede, to se nije ostvarilo. Erdevičani su došli u Novi Sad i kući poneli sva tri boda, pobedivši “studente” sa 2:0.

U ostalim utakmicama igrali su: Radnički – Podunavac 2:0, Sloga – Cement 2:1, Budućnost – Sloboda 0:0, Hajduk – Jugović 3:1, Borac – Mladost 2:1.

Izvor: 021
Foto: Pixabay