Početna Sport Vojvođanski jug: Kanarinci slavili u gradskom derbiju, Jedinstvo srušila dva penala

Vojvođanski jug: Kanarinci slavili u gradskom derbiju, Jedinstvo srušila dva penala

0

Utakmice drugog kola Vojvođanske lige Jug odigrane su za vikend, a viđeno je mnoštvo golova.

Novosadski derbi kola igran je u Novom Sadu, gde su “kanarinci” dočekali Indeks. U zanimljivoj utakmici slavili su Novosađani, pobedom 3:1.

Poveli su domaćini preko Janjić u 8. minutu, ali “studenti” izjednačavaju posle kontre u 32. minutu meča. Ipak, penal u korist Novog Sada i Balabanović donosi novu prednost.

Isti igrač je i zapečatio konačan rezultat na 3:1, kada se, nakon dobro akcije, našao sam jedan na jedan sa golmanom, savladavši ga lobom.

Jedinstvo je nezadovoljno kako je otvorilo sezonu u Vojvođanskoj ligi Jug – sa dva porazom. Međutim, nezadovoljno je i suđenjem na meču za vikend, kada su protiv Radničkog iz Šida.

Bilo je zanimljivo da su gosti nosili dresove domaćina. Ipak, rezultat je bio u fokusu. Jedinstvo je stiglo brzo do prednosti, u petom minutu preko Ilića. Samo sedam minuta kasnije dosuđen je penal u korist gostiju, koji koriste tu priliku. U 30. minutu još jedan penal za Radnički i preokret rezultat.

Izabranici Vladimira Šponje nisu mogli do izjednačenja u drugom poluvremenu i ekipa iz Šida, zahvaljujući penalima, nosi kući tri boda.

Veterničani su poraženi od Sloge iz Erdevika, rezultatom 2:1. Kako prenosi nsfudbal.com, Veterničani su poveli posle samo dva minuta igre. Potom su Erdevičani krenuli u ofanzivu i ubrzo su došli do izjednačenja, nakon odličnog šuta Ivkovića. Volarević je doneo prednost Slogi, a Veternik je pokušavao da spasi utakmicu, ali bezuspešno.

Radnički (NP) – Sloga (T) 1:2, Cement – Dunav 4:1, Mladost – Podunavac 0:2, Budućnost – Donji Srem 0:4, Sloboda – Hajduk 2:2.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay