Početna Sport Vojvodina na “Karađorđu” danas dočekuje Voždovac

Vojvodina na “Karađorđu” danas dočekuje Voždovac

0

FK-Vojvodina-1024x517

Pred fudbalerima Vojvodine danas je ozbiljan i zahtevan test u kojem nemaju nikakvog izbora. Jednostavno, žele li da ostanu u konkurenciji za obezbeđivanje igranja u Evropi moraju na “Karađorđu” ponovo da budu bolji od ekipe Voždovca. Susret Vojvodina – Voždovac počinje u 17.30 časova, a meč će prenositi RTV na svom prvom programu.
S druge strane, Beograđani su već zaostali u trci za evropskom vizom, pa će moći da igraju rasterećeno, što ih potencijalno čini opasnim i nepredvidivim rivalom.

Mi znamo šta moramo, a to je da ostvarimo pobedu u ovoj utakmici. Neće nam biti lako, jer u kratkom vremenskom periodu snage ponovo odmeravamo s Voždovcem, ali je dobro to što igramo kod kuće, pred našom publikom i to nas čini favoritom. Ne treba posebno da ponavljam da znamo naš cilj, a on se zove izlazak u Evropu i, upravo zato, osvajanje sva tri boda nam je jedina meta. Posle ove utakmice čeka nas izuezetno težak raspored, jer igramo s Čukaričkim i Crvenom zvezdom u gostima, pa dočekujemo Borac i, na kraju, idemo na megdan Partizanu. Mislim da će sve to značiti i dodatni stimulans za moje igrače, jer još uvek je čak šest timova u trci i svaki bod je zlata vredan – bez dileme je šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović.

Neće crveno-beli, nažalost svojih navijača, moći da zaigraju u kompletnom sastavu. To je Lalatović ovako pojasnio:

Novica Maksimović se oporavio od povrede prednje lože, počeo je da trenira s ekipom i na njega ću sigurno moći da računam za susret s Voždovcem. Imamo, međutim, problem na poziciji centralnih bekova, jer Radovan Pankov ima visoku tenperaturu, van treninga je i on, kako stoje stvari, neće biti u konkurenciji za tim. Neizvestan je i nastup Lazara Rosića, koji je ranije dobio nezgodan udarac u cevanicu, pa je i u Surdulici igrao pod injekcijama. Ni on nije trenirao od te utakmice i čekam stav medicinske ekipe da li će biti u stanju ili ne da zaigra.

Od visokog Nikole Ašćerića očekuju se golovi u svakoj utakmici, a ovaj igrač veruje u pobedu svog tima.

Činjenica je da ćemo imati imperativ pobede i da će Voždovac moći da bude rasterećen. Imamo kvalitetan tim, domaćini smo i, iako smo svesni da nam neće biti lako, verujem u osvajanje sva tri boda. Isto tako, verujem da će gledaoci u većem broju biti uz nas na “Karađorđu” i da će nam uliti dodatnu snagu kako bismo cilj ispunili – nada se Ašćerić.

Voša u prethodnom meču slavila

U prethodnoj utakmici, u duelu poslednjeg, 30. kola Superlige, Vojvodina je savladala današnjeg rivala sa 2:1 (2:0). Golove za novosadski tim tada su postigli Dejan Meleg u 7. i Danilo Sekulić u 26. minutu, dok je strelac za Voždovac bio Nenad Marinković u 63. minutu.

Izvor: RTV
Foto: Jelena Grlić / FK Vojvodina / Facebook