Početna Sport “Vojvodina” eliminisala samu sebe

“Vojvodina” eliminisala samu sebe

0

Fudbaleri “Vojvodine” završili su ovogodišnje učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope već u 1. kolu pošto su u revanšu protiv “Ružomberoka” izgubili sa 2:0.

Pred oko 5.000 gledalaca na stadionu u istoimenom slovačkom gradiću, domaćin je do vođstva došao autogolom Kovačevića u 67. minutu, da bi konačan rezultat postavio Jan Maslo u 87. minutu.

Novosađani su kao i u prvom susretu na “Karađorđu” bili bolji u većem delu meča, ali su ponovo naivno primili golove. Podsetimo, u Novom Sadu je dugo bilo 2:0, a onda u samom finišu neopreznost odbrane koštala je crveno-bele tesne prednosti sa kojom su otputovali u Ružomberok. Uz to, izgubili su i trenera dok su još bili na tuširanju.

“Vojvodina” je danas odlično odigrala prvo poluvreme, disciplinovano i organizovano je kontrolisala duge lopte Slovaka sa kojima je domaći tim “preskakao” teren, a jedinu priliku igrači u narandžastim dresovima stvorili su nakon prekida kada je loše intervenisao Rockov, a Peter Maslo glavom pogodio stativu. Videlo se već tada da “Ružomberok” nema da pokaže mnogo i da im se igra svodi samo na ubacivanja iz eventualnih prekida.

U nastavku još bolja igra “Vojvodine”, presing na sredini terena i veća agresivnost ka golu što je rezultiralo stopostotnom prilikom Filipa Malbašića u 54. minutu. Nakon odličnog proigravanja Subotića on je izašao sam pred golmana, ali mu je lopta pobegla pa niti je šutirao, niti uposlio saigrače.

Kazna je stigla u 67. minutu nakon nekoliko potpuno besmislenih faulova igrača “Vojvodine” u blizini šesnaesterca, valjda jedino o čemu su trebali da vode računa. Posle centaršuta u kazneni prostor, Nikola Kovačević je loptu koja je išla u gol-aut potpuno neshvatljivo poslao u sopstvenu mrežu.

To je dodatno unervozilo sastav crveno-belih, pa su Slovaci mogli i do drugog gola u 80. minutu, ponovo nakon prekida, odnosno kornera. Šutirao je Kosijan, ali je Emil Rockov fantastično intervenisao i spasao siguran gol. U kontranapadu, Nikola Trujić je krenuo sam ka golu, ali presporo, pretromo i prekomplikovano da bi uradio bilo šta ozbiljnije.

“So na ranu” stavio je Jan Maslo koji minut pre kraja. Ponovo su domaći igrači besmisleno faulirani na ivici šesnaesterca, a Maslo je nakon centaršuta glavom sa peterca matirao nemoćnog Rockova.

Nakon dve sjajne sezone u Evropi i prolaska do plej-ofa za Ligu Evrope, ove godine Novosađani već početkom jula završavaju svoje učešće u kvalifikacijama, pa im preostaje da se dobro pripreme za prvenstvo koje startuje već 22. jula kada na “Karađorđu” gostuje “Čukarički”.

Izvor: 021/S. Krajnović
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić