Početna Sport Vojvodina na Karađorđu savladala Borac

Vojvodina na Karađorđu savladala Borac

0

fk-vojvodina-stadion-karadjordje-koreografija-sever-tribina-fudbal-vosa-utakmica-dusan-jocic_660x330

U poslednjem meču devetog kola Fudbalske superlige Srbije, Vojvodina je na “Karađorđu” savladala Borac 2:1 i izbila na prvo mesto tabele.
Prvo poluvreme duela Vojvodine i Borca bilo je u znaku samo jednog tima – domaćeg. Crveno-beli bili su neuporedivo opasniji rival, stvarali šanse mahom posle prodora po levom krilu, a jedna takva pretvorena je u gol već u 13-om minutu.

Asistent Malbašić, a strelac Dušan Jovančić. Uz minimalno vođstvo domaćina otišlo se na odmor, a ta prednost udvostručena je u pedesetom minutu.

Slobodan udarac izveo je kapiten Meleg, a na pravom mestu u protivničkom kaznenom prostoru bio je Vladimir Kovačević. Praktično bez stvorene šanse Čačani su stigli do gola. Pogrešno dodavanje golmana Vojvodine Kordića iskoristio je Lazar Jovanović i pogodio nebranjenu mrežu.

Nepoljuljani nesrećno primljenim golom, domaći su bili ti koji su do kraja meča stvorili više šansi, ali Zličić, pa Malbašić nisu uspeli da na pravi način završe dobre kontra-napade. Ostalo je Vojvodina 2, Borac 1.

Naredno kolo Vojvodina čeka na prvom mestu tabele, koje će probati da odbrani u gostima kod Crvene zvezde. Borac je domaćin Javoru, a pre toga, u sredu, igra se u Kupu.

Vojvodina nakon devet utakmica zauzima prvo mesto na tabeli Super lige Srbije sa 23 boda, jednim više od Crvene zvezde koja je juče poražena u “večitom” derbiju od Partizana s 0:1, dok je Borac pretposlednji, 15, sa samo pet bodova.

Autor: RTV