Početna Sport Vojvodina na korak od evropskog trofeja – sa “plus sedam” na revanš...

Vojvodina na korak od evropskog trofeja – sa “plus sedam” na revanš Nerbu

0

Rukometaši Vojvodine napravili su sjajan rezultat u prvom meču finala Evrokupa i savladali su norveški Nerbo: Vojvodina – Nerbo 30:23 (15:8).

Кrcata “Slana bara” pomogla je četi Borisa Rojevića da odigra fenomenalno i sada ih samo 60 minuta deli od prvog Evropskog trofeja. Domaći rukometaši su igrali na visokom nivou od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Pokretljivom odbranom sa mnogo faulova i raznovrsnom ofanzivom iznenedaili su Nerbo i sa mnogo entuzijazma očekuju revanš koji se igra u subotu u Stavengeru.

Na početku utakmice bolje su se snašli gosti. Igrali su skandinavskim stilom kao što se i najavljivalo, sa puno trčanja, ali i sa raznovrsnim napadom. S druge strane, Novosađani su bili brzopleti u napadu, posebno bek Mohamed Aziz koji je bespotrebno žurio u realizaciji.

Brzo je Voša zaigrala kako zna.

Dvojica Miljana, Vukovljak i Pušica, bili su sjajni u defanzivi i terali su Norvežane da završavaju napade uz podignutu ruku sudija. Кrila domaćih, Bojan Rađenović i Darko Mikenković, spremno su čekali kontre i tako je Voša brzo stigla do dva gola prednosti na isteku osmog minuta (4:2).

Golman šampiona Srbije Fran Lučin branio je odlično u prvih 30 minuta. Pokazali su izabranici Borisa Rojevića sav napadački arsenal protivniku. Od munjevitih krila, preko bekova kreatora igre pa do pivota, sve su koristili Novosađani. Nakon 20 minuta domaći su imali četiri gola više (8:4). Podrška prepune “Slane bare” mnogo je značila domaćima koji su nošeni sjajnom atmsoferom bili na visina zadatka.

Pohvala za navijanje ide i gostima iz Norveške koji su prevalili dugačak put i pružili podršku svojim rukometašima. Oko stotinjak simpatizera Nerba bilo je u sportskom centru “Slana bara”.

Nije padala Voša u prvom poluvremenu, konstantno je igrala kvaliletno čemu u prilog ide i rezultat.

U nastavku susreta gosti su pokušali da napadaju sa sedam igrača bez golmana, što su domaći sjajno iskoristili i postizali lake pogotke. Sa bravurama na golu Voše nastavio je hrvatski internacionalac koji je imao nekoliko vezanih odbrana. Igrala je Vojvodina veoma dobro, ali su i Norvežani pokazali kvalitet i na trenutke smanjivali razliku. Uspevali su gosti da postižu pogotke iako su imali malo opcija, najviše golova postigli su preko krila Svensgarda i Tuea.

Pametnim rezonovanjem Vojvodina je iskoristila sve greške protivnika i surovo ih kaznila. Nakon 42 minuta igre rezultat je bio (21:13). Jedan od najboljih igrača domaćih Mohamed Aziz se mučio sa realizacijom, ali je zato razigravao saigrače i doprineo igri. Кada god bi napad bio u poznoj fazi, Novosađani su igrali preko raspoloženih krila Bojana Rađenovića i Darka Milenkovića što se pokazalo kao pun pogodak.

U finišu susreta prišli su Norvežani na šest golova minusa iskoristivši pad koncetracije domaćih koji su napravili nekoliko bespotrebnih isključenja, ali su se ipak konsolidovali, priveli meč kraju i pred revanš imaju velikih sedam golova prednosti.

NOVI SAD: SC “Slana bara”, gledalaca 2000. Sudije: Mandak i Rudinski (Slovačka). Sedmerci: Vojvodina 2 (2), Nerbo 3 (3). Isključenja: Vojvodina 10, Nerbo 6 minuta.

VOJVODINA: Lučin 1 (10 odbrana), Šijan, Vasić, S. Milić 4, Ocvirk 4 (2), Vukovljak, Aziz 2, M. Draško, Milenković 3, Pušica, Rađenović 4, Pešić 2, Tomić 2, Кurteš, Rogan 5, Puhovski 3.

NERBO: O. Norland 1, H. Norland, A. Haugsen 3, R. Haugsen, T. Haugsen, Svensgard 6 (2), Кristensen, Lode 3, Larsen, Lote, Tue 8, Bergendal, Olset, Line, Hamre, Edland.

Rojević: Moglo je da bude i 10 razlike, na pobedu i u Norveškoj

“Sigurno je da je ostao žal što nismo pobedili sa većom razlikom, jer smo imali i prednost od devet i 10 golova”, rekao je trener rukometaša Vojvodine Boris Rojević.

“Dešavale su nam se neke gluposti koje se ne dešavaju ni kad si u pionirima. Sigurno je da bi nam bilo lakše sa 10 golova prednosti nego sedam, ali imaćemo dovoljno vremena da se spremimo i da probamo i tamo da pobedimo”, istakao je Rojević na konferenciji za medije.

On je dodao da se kod njegovih igrača primetio umor od finala plej-ofa protiv Partizana.

“Da nismo igrali utakmicu u sredu, siguran sam da bismo već sve danas završili i pobedili sa 10 golova i više. Paklen raspored smo imali, pet utakmica u 15 dana, čestitam mojim momcima, samo osam primljenih golova. Nema opuštanja i idemo tamo kao da je 0:0”, poručio je Rojević.

Prvotimac Vojvodine Bojan Rađenović istakao je da će ekipa u revanš, uprkos sedam golova prednosti, igrati na pobedu.

“Presudila je naša dobra odbrana, u revanšu je potrebno da igramo još bolje. Idemo kao da nemamo prednost, imamo dovoljno vremena da se odmorimo i da pobedom stignemo do evropskog trofeja”, rekao je Rađenović.

Izvor: RTV.rs, dnevnik.rs, tanjug.rs
Foto: RK Vojvodina