Početna Sport Vojvodina nosi bod iz Surdulice

Vojvodina nosi bod iz Surdulice

0

fk-vojvodina_640Fudbaleri Vojvodine osvojili su prve bodove u Superligi.

U utakmici 2. kola oni su na gostovanju u Surdulici sa ekipom Radnika odigrali nerešeno 2:2.

Pred oko 3.000 gledalaca u prvom prvoligaškom meču ovog tima, golove su za domaće postigli Stojanović (4) i Ćulum (10), a za goste Ožegović (38) i Ivanić (66).

Radnik, klub osnovan još davne 1926. godine igrao je istorijski duel pošto mu je ovo prvo nadmetanje u elitnom takmičenju. I počeo je furiozno sa dva gola u svega deset minuta u debitanskom nastupu pred svojom publikom.

Najpre je Milovanović jednu loptu sa leve strane uputio u sredinu gde ju je sačekao Slaviša Stojanović i pogodio za vođstvo Surduličana, a nedugo zatim i Milan Ćulum trese mrežu rivala. Vojvodina jednostavno nije mogla u početnim trenucima da igru prenese na protivničku polovinu, ali su vremenom počeli sve ofanzivniji napadi gostiju. Jedan takav urodio je plodom, kada je Puškarić centrirao sa leve strane, a Ožegović glavom postigao prvenac u dresu Novosađana.

U drugom poluvremenu Vojvodina je potpuno preuzela inicijativu, a poravnanje je stiglo posle dvadesetak minuta. Odličnu akciju preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca završio je Mirko Ivanić. Novosađani potom sve češće stižu pred gol Radnika, dok se domaćin sve više orijentiše na odbranu i povremene kontre. Na kraju, u nadoknadi vremena po jedna dobra prilika na obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Posle ovog duela Vojvodina je “upisala” svoj prvi bod u novoj sezoni. Narednog vikenda u Novom Sadu gostuje Javor iz Ivanjice, a prethodno crveni-beli putuju u Torino gde ih u četvrtak očekuje prva utakmica sa Sampdorijom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

U ostalim susretima 2. kola: Partizan – Jagodina 6:0, Metalac – Crvena zvezda 0:0, Čukarički – Rad 1:1, Radnički – OFK Beograd 1:0, Javor – Spartak 2:0, Mladost – Novi Pazar 1:1 i Voždovac – Borac.

Autor:021