Početna Sport Vojvodina NS Seme: Uz navijače do pobede nad Zvezdom

Vojvodina NS Seme: Uz navijače do pobede nad Zvezdom

0

OK Vojvodina

Odbojkaši Vojvodine NS seme zaboravili su poraz u prvom meču finala plej-ofa, odigrali maestralno drugu utakmicu i napravili vredan brejk i na terenu Crvene zvezde, aktuelnog šampiona.

Džoker iz Kozićevog rukava bio je David Mehić, juniorski reprezentativac, koji je maestralno odigrao završnicu trećeg i čitav četvrti set.

Poznato je da je snaga Novosađana duga klupa, imaju nekoliko igrača koji mogu punopravno da se uključe u borbu za titulu i da budu prevaga na pobedničkoj vagi. Zamenio je Kozić Nikolića koji je izgrešio nekoliko lopti, a Mehić se istakao najpre dobrim servisima, koji su Vošu od 15:19 lansirali do 20:19 u trećem setu.

Završnica je takođe bila njegova kod 24:23 za Zvezdu u četvrtom setu, najpre je iskoristio kontru protiv trojnog bloka, a zatim dva puta zaredom izblokirao Stojsavljevića za pobedu.

Ovo mi je prvo finale u životu i veoma sam zadovoljan mojom partijom, adrenalin je proradio u pravom trenutku. Sve je počelo dobrim servisima, a kada sam video da je to dobro krenulo, pomislio sam – zašto ne bi moglo i sve ostalo. Najvažnije je da smo pobedili i preselili seriju na naš teren. Ove sezone u maloj sali Spensa imamo sve pobede i to je naša prednost u odnosu na Zvezdu. U psihološkoj smo prednosti, neće biti lako doći do pobede, ali se nadam da ćemo seriju zaključiti u Novom Sadu. Pokazali smo da smo tim, da imamo snagu i na klupi i zato možemo da budemo optimisti pred utakmice na našem terenu – pričao je u dahu David Mehić.

Pored Mehića, susret su obeležili srednji bloker Čedomir Stanković koji je imao 11 poena iz bloka, a korektor Aleksandar Minić je imao 53 odsto uspešnosti napada (47-25). Šef struke u Vojvodini NS seme Strahinja Kozić zadovoljan je prikazanim u drugom meču finala.

Bio je to zaista dobar meč, pravo finale. Bili smo ekipa, imali strpljenja, smanjili greške, popravili smo sve elemente igre i pokazali veliku želju. Brejk u Beogradu nam mnogo znači, ali ima još da se igra jer igraju ekipe koje se odlično poznaju. Sada nam predstoji oporavak, da se oporavimo za treću utakmicu koja je na programu sutra. Nadam se da će naši navijači ispuniti Spens i pomoći nam na putu do cilja – rekao je Kozić.

Treći meč u četvrtak

Treća utakmica finala Vojvodina NS seme – Crvena zvezda igra se sutra u maloj sali Spensa od 17 časova, uz direktan tv prenos, a četvrti meč je u sredu, 4. maja.

Treći finalni okršaj sudiće Goran Gradinski iz Beograda i Anđelko Popović iz Sremskih Karlovaca.

Izvor: Dnevnik
Foto: OK Vojvodina/Facebook