Početna Sport “Vojvodina” očitala lekciju “Zvezdi”

“Vojvodina” očitala lekciju “Zvezdi”

0

Nikola-Trujić1

Fudbaleri “Vojvodine” pobedili su juče u Beogradu novog šampiona Srbije “Crvenu zvezdu” sa 3:1, u 35. kolu Super lige.

Strelci za “Vojvodinu” bili su Nikola Trujić u 21. i 58. i Aleksandar Paločević u 69. minutu, dok je gol za “Zvezdu” dao Marko Grujić u 45 minutu.

“Zvezda”, koja je u prošlom kolu obezbedila titulu, nastupila je u rezervnom sastavu, a trener Miodrag Božović je od standardnih igrača tokom sezone priliku dao samo Marku Grujiću, kao i oporavljenom Ugu Vijeiri u drugom poluvremenu.

Gosti su, pred praznim tribinama stadiona “Rajko Mitić”, prvu priliku imali u 15. minutu kada je Nemanja Supić odlično ušao u šut i odbranio Dejanu Melegu, ali je “Vojvodina” već pet minuta kasnije uspela da povede.

Posle asistencije Siniše Babića, Trujić je bio brži od Edsona, izašao sam ispred Supića, obišao ga i lako postigao pogodak.

“Zvezda” je do poluvremena imala nekoliko manjih prilika za izjednačenje, a šansu je pred kraj prvog dela realizovao Grujić, koji je odlično prošao Lazara Rosića i lepim udarcem savladao Marka Kordića.

“Vojvodina” je bila dominantna u drugom poluvremenu i uspela je da zabeleži pobedu, golovima koje je postigla posle velikih grešaka “Zvezdinog” brazilskog štopera Edsona.

Prvo je Trujić iskoristio asistenciju Filipa Malbašića koji je lepo prevario Edsona, a potom je Paločević postigao pogodak posle velike greške Miloša Stojanovića i pre svega Edsona.

Trener crveno-belih Božović isključen je u 70. minutu zbog oštrog protesta Nenadu Đokiću, nezadovoljan jednom odlukom.

Trener “Vojvodine” Nenad Lalatović rekao je nakon utakmice da se nada da će njegova ekipa uspeti da izbori mesto koje vodi u evropska takmičenja, a uputio je i čestitke “Crvenoj zvezdi” na osvojenoj tituli.

– Dajemo maksimum u svakoj utakmici. Ovo je nov tim, ima mnogo novih igrača. Kako vreme odmiče igramo sve bolje. Bodove smo nesrećno gubili, da se fudbal igra 88 minuta mi bismo danas bili drugi. Sreću smo zaslužili. Zadovoljan sam. Novi Sad i ovaj klub zaslužuju da budu predstavnici u kvalifikacijama za Ligu Evropa – rekao je Lalatović.

“Zvezda” će u sledećem kolu gostovati “Radniku” u Surdulici, dok će “Vojvodina” u Novom Sadu dočekati “Borac”.

Izvor: Beta/RTV
Foto: fkvojvodina.rs