Početna Sport “Vojvodina” opravdala ulogu favorita u duelu sa “Crvenom zvezdom”

“Vojvodina” opravdala ulogu favorita u duelu sa “Crvenom zvezdom”

0

12985470_1015830305176896_5236792222960167183_n

RK “Vojvodina” je juče opravdala ulogu favorita u duelu sa “Crvenom zvezdom” i tako upisala treću uzastopnu pobedu u plej-ofu.

Konačnih 32:30 u Novom Sadu govori u prilog tome da odbrane nisu bile na očekivanom nivou, a takvu situaciju odlično su iskoristila krila Beograđana, Kljajić i Šotić i susret u Sportskom centru “Slana bara” učinila neizvesnim.

Aktuelni šampion bolje je počeo meč, Bojan Todorović je bio raspoložen i domaći su brzo stekli pet golova prednosti. Trener “Zvezde” Nenad Peruničić promenio je odbrambenu zonu u 5-1, pa su do poluvremena njegovi igrači uhvatili priključak.

Dejan Zlatanović se razbranio u drugom delu, ali nije imao rešenja za reprezentativca “Vojvodine” Miloša Orbovića koji je u važnim trenucima bio igrač odluke.

Pitanje pobednika rešeno je u poslednjih 10 minuta, a tačku na trijumf aktuelnog šampiona stavio je mladi Milan Jovanović sa dva pogotka.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkoj ekipi bio je Orbović sa 8 golova, dok su Jovanović i Todorović postigli po 6. Osam puta u listu strelaca u dresu poraženih upisao se Mladen Šotić, dok je Zlatanović imao 13 odbrana.

U narednom kolu, posle dvonodeljne pauze, “Zvezda” gostuje kod “Sloge”, “Partizan” se sastaje sa “Spartakom”, dok se u Novom Sadu igra derbi plej-ofa. “Vojvodina” dočekuje vodeću “Metaloplastiku”.

Izvor: RTV
Foto: RK Vojvodina/Facebook