Početna Sport Vojvodina osvojila Kup Srbije

Vojvodina osvojila Kup Srbije

0

Fudbaleri Vojvodine osvojili su Kup Srbije, pošto su u finalu, na niškom “Čairu”, savladali Partizan posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Rezultat je 2:2, a strelci su Vukadinović u 38. minutu i Bojić u 56. minutu igre za Vojvodinu, a Stevanović u 80. minutu i Pavlović u 6. minutu nadoknade za Partizan.

Partizan je imao konkretnije akcije, ali su oba tima imala jednak posed lopte. Voša je pri kraju poluvremena povela sa 1:0.

Od početka akcije bilo je jasno da Vojvodina može da zapreti jer je Mrkaić uspevao da sačuva loptu pored Pavlovića i dođe do prostora za manevar.

Odložio je do Bojića, koji je pored Šćekića uspeo da loptu uputi ka drugoj stativi. Nije bitno da li je hteo da asistira ili šutira, pošto je loptu sačekao Miljan Vukadinović i lako zatresao mrežu crno-belih.

Navijači Vojvodine pratilu su na “Karađorđu” utakmicu finala Kupa Srbije, a njihovo slavlje prvog gola pogledajte u videu:

Drugom golu Vojvodine prethodio je fantastičan prodor Bojića, prošao je jednog igrača i potom je Stojkoviću kroz noge proturio loptu za vođstvo Vojvodine u 56. minutu.

U 80. minutu Partizan je smanjio vođstvo na 2:1 golom Stevanovića. Sjajnu loptu je dobio mladi fudbaler Partizana od Sadika i iskosa matirao Rockova.

Sudija je odlučio da se igra šest minuta nadoknade, iako nije bilo dugih prekida utakmice. Pavlović je za Partizan izjednačio na 2:2 u 6. minutu nadoknade vremena. Posle kornera, bio je štoper crno-belih u skoku. Lopta mu je pala na “makazice”, a on je zakucao loptu u mrežu.

Usledili su produžeci po 15 minuta bez golova, a penali su odlučili o tome ko će osvojiti Kup.

Vojvodina je Kup Srbije prvi put osvojila 2014. godine.

Izvor: 021
Foto: Pixabay