Početna Sport Vojvodina pobedila Radnički: Prvi korak ka finalu Kupa Srbije

Vojvodina pobedila Radnički: Prvi korak ka finalu Kupa Srbije

0

Odbojkaši Vojvodine pobedili su danas Radnički, rezultatom 3:1 (23:25, 25:15, 25:21, 25:14) u maloj sali Spensa i napravili prvi korak ka finalu Kupa Srbije.

Bili su dobri crveno-beli u svim elementima, a posebno dominantni na bloku.

Kako je tekao prvi set, možda su mogli odbojkaši Vojvodine i do maksimalne pobede, ali ono što je najvažnije jeste da nisu pali posle ispuštenog prvog seta, nego su zaigrali još jače, konkretnije i agresivnije.

Odlučio se šef stručnog štaba za nešto drugačiju postavu, pa je na korekciji zaigrao pavle Perić, dok su na prijemu bili Kovačević i Bajandić. Nakon početne prednosti Kragujevčana (13:12) Vojvodina je napravila mini seriju, blok Mašulovića doneo je 15:13 i od tog trenutka vodili su domaćini sve do 23:22. Tada su gosti izjednačili, pa blokom stigli do 24:23 i iskoristili prvu set loptu za 1:0.

Međutim, bilo je to sve što je uspela da uradi ekipa trenera Dragana Kobiljskog. Popravili su crveno-beli prijem, napad, igru u polju i podigli blok do plafona male sale. U virtuoznim akcijama smenjivali su se Mašulović i Kovačević, sjajno su ih pratili Perić, Simić, Bajandić je opravdao poverenje, a sve to maestralno je uklopio dizač Vuk Todorović. Na tehničkom tajm-autu bilo je 12:5 i do kraja su Novosađani dodatno povećali prednost i tako izjednačili na 1:1 u ovom meču. Iako su na startu trećeg perioda poveli Kragujevčani, Perić je doneo izjednačenje (8:8), a posle dobrog servisa Bajandića i bloka Mašulovića i Kovačevića usledio je preokret – 13:11. Kontrola igre bila je do kraja seta u rukama domaćina (25:21), nakon čega je usledio još jedan dominatni set za ubedljivih 25:14 i pobedu od 3:1.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić rekao je da je ova utakmica bila veoma važna, ali da se sada treba fokusirati na revanš.

“Radnički ima dobru ekipu, mi smo malo promenili igru i zadovoljan sam kako je to izgledalo. Sve je bilo dobro, od igre, atmosfere, do borbenosti i energije. Nisam se kolebao ni posle prvog seta, stao sam iza te odluke da Perić igra korektora i verovao sam u takvu postavku. Naravno, ovo nije kraj, predstoji nam revanš, treba ovu utakmicu što pre zaboraviti, kao da je nije ni bilo i jednako maksimalno odigrati u revanšu”, naveo je on.

Druge utakmice polufinala su na programu 16. februara.

U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Izvor: 021
Foto: Pixabay